Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 29 januari 2020

Alle leerlingen waren vanmorgen weer aanwezig. De spellen werden uit de kast gehaald en iedereen ging aan het werk. Sommige leerlingen alleen en andere namen het tegen elkaar op tijdens een spelletje schaken. Judith en Jill Rose deden hun best om een nieuw spel te bedenken bij een aantal puzzelkaartjes.
De dagopening ging vandaag over de droomuitleg van Jozef. In de gevangenis hoort Jozef de dromen van de schenker en van de bakker. Jozef vertelt dat sommige dromen boodschappen van God zijn en dat God hem misschien de betekenis zal vertellen. Voor de schenker is het goed nieuws maar voor de bakker niet. Drie dagen later kwamen de dromen uit, precies zoals Jozef had voorspeld.
Na de dagopening werden de drie onderdelen van het circuit uitgelegd. Vandaag waren dit:

  • Zoek Het Zelf Uit kaart/brochure
  • Een 2 of 3 sterren logikwis
  • Griekse Goden leren op een zelf bedachte manier

Tussendoor gingen we lekker even naar buiten.
Tijdens het eten en drinken probeerden we een raadsel op te lossen. Er werden veel verschillende mogelijkheden bedacht maar het juiste antwoord zat er nog niet bij.
Hierna waren Tessa en Lars aan de beurt om de Energizer uit te leggen en het spel met de groep te spelen. Het spel was dit keer "Arendsogen". Het viel nog niet mee om de kleine veranderingen te ontdekken. Uiteindelijk lukte het toch weer.
Alle leerlingen hebben vorige week en vandaag de Griekse Goden geoefend. Dit sloten we af met een "toets". Het ging hierbij niet om een cijfer maar om te kijken of je op een goede manier hebt geleerd. Een aantal leerlingen was erg tevreden over hun resultaat maar er waren ook leerlingen waarbij het resultaat tegen viel. Tijdens de nabespreking hebben we besproken wat je een  volgende keer anders zou kunnen doen.
Voordat we verder gingen met de opdrachten van het project, keken we naar een filmpje over het eten van insecten. De ochtend was weer omgevlogen. Volgende week werken de leerlingen voor de laatste keer aan het project. Tot volgende week!









Zelf bedachte manier om de Griekse Goden te leren: met happertjes of met kaartjes en een dobbelsteen



Energizer "Arendsoog"



werken aan het project



Geen opmerkingen:

Een reactie posten