Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 8 januari 2020

Alle leerlingen kwamen vanmorgen enthousiast naar de plusklas. Fijn om te merken dat iedereen er zin in had. Na twee weken vakantie moest er natuurlijk eerst worden bijgekletst. Daarna gingen alle leerlingen weer aan de slag met de spellen.
De dagopening ging vandaag over het thema "De tijd verstrijkt". Jill Rose las het verhaal "Maar de liefde blijft"; een verhaal over de brief die Paulus aan de Korintiërs schreef.
Na de dagopening bespraken we de opdrachten van het circuit.
De leerlingen uit groep 8 gingen op de laptops een brochure over de plusklas maken voor de nieuwe plusklas leerlingen. De andere leerlingen werkten verder aan hun Zoek Het Zelf Uit Kaart.
Ook vulden alle leerlingen een blad in over hun eigen ontwikkeling in de plusklas en moest er een mindmap gemaakt worden over een tekst over insecten. Er moest efficiënt gewerkt worden om alle opdrachten op tijd af te krijgen.
In de pauze werd er gezellig gekletst, tikkertje gedaan en gevoetbald. Tijdens het nuttigen van de pauze hap bespraken we dat het voor de groep 8 leerlingen de laatste plusklas weken worden. Zij nemen op 19 februari afscheid van de plusklas. Traditiegetrouw hebben we op die ochtend een high tea waarbij ook de ouders van alle plusklas leerlingen uitgenodigd worden.
Vandaag waren er drie leerlingen aan de beurt om een presentatie te houden.Mira hield haar presentatie over schaatsen, Noa over de dierenbescherming en Dylan over de Tweede Kamer. Bij alle presentaties was duidelijk te zien dat er met plezier aan gewerkt was en dat er veel inzet was geweest om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. Lars deed vandaag ook nog het laatste stuk van zijn presentatie.
Helaas was er maar weinig tijd over voor het nieuwe project. De groepjes zijn gemaakt en de opdrachten goed doorgelezen. Volgende gaan we starten met de opdrachten bij het thema insecten.
Tot volgende week!

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten