Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 30 september 2020

 Vanmorgen was de plusklas weer compleet. We startten zoals gebruikelijk met de spellen. Steeds meer leerlingen vinden het leuk om het spel Set te spelen en het is duidelijk te zien dat ze er beter in worden.

Als dagopening lazen we het gedicht Windvlaag. Aansluitend hebben we gepraat over jezelf durven zijn. De leerlingen dachten na over wat er voor nodig is om jezelf te durven zijn en wat jezelf zijn nu eigenlijk is. 

Vandaag gingen we na de dagopening direct verder met het project. Alle groepjes hebben ruim een uur hard gewerkt aan het uitwerken van hun leervragen. Sommigen zijn al begonnen met het maken van hun piramide. 

Tussendoor  gingen we buiten voetballen of een ander spel spelen. We kregen ook bezoek van 2 oud plusklassers. En die speelden gezellig een partijtje voetbal mee.

Na de pauze sloten we de project les af met een evaluatie. In groepjes bespraken de kinderen de volgende vragen: 



Hierna gingen we verder met de opdrachten van het circuit:

- Zoek Het Zelf Uit Kaart

- Logikwis afmaken of Sudoku +1

- Story Cubes verhaal  afmaken

Aan het eind van de ochtend hadden alle leerlingen hun verhaal af en konden ze de verhalen gaan voorlezen. Iedereen moest een verhaal van een ander voorlezen en daarna in het groepje bespreken of het verhaal origineel was en of het voldeed aan de gestelde criteria. Dit gaf veel voorlees en luister plezier. 

Ook vanmorgen werd er weer snel en goed opgeruimd! Tot volgende week!














werken aan het project Egypte


project les evalueren


verhalen lezen











Geen opmerkingen:

Een reactie posten