Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 9 september 2020

 Vol enthousiasme kwamen de plusklassers vanmorgen naar de plusklas. Eindelijk was het dan zover......het PKF 2.0 ( Plus Klas Feest versie 2). Het was direct een gezellige boel; er werd gekletst, er werden nog snel wat afspraken gemaakt en ondertussen werd er ook nog geschaakt of een ander spel gespeeld. Verschillende kinderen hadden zich uitgedost volgens het thema "gek zomers".  Het zag er heel vrolijk uit. 

De dagopening ging vandaag over het thema"Genieten"; geniet jij met mate? Of trek je je niet zoveel aan van die waarschuwingen?  We  lazen een moderne versie van de gelijkenis van de verloren zoon, verteld vanuit het gezichtspunt van de jongste zoon.

Hierna kon het feest van start gaan!  De leerlingen van elke school hadden een activiteit voorbereid en moesten de activiteit zelf organiseren en leiden.

We begonnen met een spannende bingo met echte prijzen. Yoa gebruikte een "disco microfoon" om de cijfers te zeggen. Dat gaf direct een leuk sfeertje!

De tweede activiteit was een groepsspel dat in het donker gespeeld werd. Het duurde even voordat iedereen de spelregels door had maar daarna werd het een spannend verhaal. 

Om half elf was het echt tijd voor een pauze. We vierden de verjaardag van Nathan en gingen naar buiten voor een frisse neus. Maar eerst werd alles klaar gezet voor de "high limonade".  

Na de pauze werd er heerlijk gegeten van al het meegebrachte lekkers. Alle kinderen genoten er zichtbaar van. 

Met een volle maag startten we met de derde activiteit; de escape room. Wat werd er hard gepuzzeld! 

De groep van Reinout, Nathan en Luka had als eerste de code gekraakt en kon de oplossing onder de deur doorschuiven. Gelukkig was het antwoord goed en ging de deur open. 

De laatste activiteit was een improvisatie. Dit groepje had niet alle spullen meegebracht die nodig waren voor de activiteit. Dat was wel even vervelend. Gelukkig konden deze leerlingen creatief denken en waren ze flexibel. Zo hadden ze toch 2 leuke spellen bedacht. Een goed leermoment; een fout maken is niet erg, het gaat erom wat je ermee doet en hoe je het oplost.

Aan het eind van de ochtend namen we afscheid van Anniek. Zij gaat naar een andere school. Succes en veel leerplezier op je nieuwe school Anniek!

We kunnen terugkijken op een geslaagd PKF! Alle leerlingen hebben veel plezier gehad, hebben geoefend met organiseren en plannen van een activiteit, hebben ervaren dat een spel leiden best ingewikkeld kan zijn, hebben elkaar nog beter leren kennen en ervaren dat goed kunnen samenwerken een belangrijke vaardigheid is. 

Een compliment voor alle plusklassers 👍 

Tot volgende week!





Smart games en schaken tijdens de inloop


Bingo


                                     prijs uit kiezen




                                                                      spel uitleggen
                                                                 " high limonade" klaarzetten

                                                                           verjaardag Nathan







Escape room




                                                            code onder de deur schuiven....gaat de deur open???
                                                            En de winnaars zijn...................


Een soort stoelendans maar dan anders.....



Geen opmerkingen:

Een reactie posten