Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 22 mei 2019

Alle plusklas leerlingen waren vanmorgen present. De leerlingen vinden het leuk om elkaar uit te dagen met een spelletje Set, een potje schaak of een andere smartgame. Andere kinderen kiezen een individueel spel en dagen zich zelf uit met opdracht kaart van het hoogste level.
De dagopening ging deze keer over Paulus. Ook Paulus kreeg te maken met een bijzondere gebeurtenis die zijn leven totaal veranderde. Van de vurigste aanvaller werd hij de vurigste verdediger van de Jezus beweging. Na de uitleg van de Denktank opdracht kon iedereen aan de slag met de opdrachten van het circuit. Vandaag werden voor de laatste keer de spellen gespeeld die de leerlingen bedacht en gemaakt hebben.
Circuit:

  • Denktank: Hoe kun je het spel basketbal aanpassen zodat slechtziende mensen het kunnen spelen?
  • Zoek Het Zelf Uit Kaart
  • spellen
Vooral de Denktank opdracht nodigde uit tot overleg. De leerlingen bespraken hun ideeën met elkaar en stelden ook kritische vragen. Door het stellen van vragen, werd er nog verder nagedacht en werden de ideeën beter.
Vandaag waren Lars en Jens aan de beurt voor hun presentatie. Lars wist heel veel te vertellen over optische illusies en Jens hield zijn presentatie over vulkanen. Lars had een heel blok meegebracht met allerlei voorbeelden van optische illusies die we met elkaar konden bekijken en bespreken. Volgende week gaan we zelf nog aan de slag met dit onderwerp.
Afbeeldingsresultaat voor optische illusie
Jens liet met behulp van twee Marsen zien  wat er gebeurt als twee aardplaten tegen elkaar aangedrukt worden. Daarna kreeg iedereen een lekkere Mars om op te eten.
Eva-Sophie en Jill Rose hadden een Energizer voorbereid. Ze legden het spel uit aan de groep en daarna gingen we in tweetallen proberen om de opdrachten uit te voeren. Dat viel echt nog niet mee.
Hierna hadden we nog even tijd om aan de evaluatie van het project te beginnen. Na het dankgebed ging iedereen vrolijk op huis aan.
 Een spelletje SET













Geen opmerkingen:

Een reactie posten