Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 15 mei 2019

Tijdens de inloop waren alle leerlingen al snel bezig met de verschillende spellen. Een aantal meiden ging op de laptops uitzoeken hoe het spel SET nu eigenlijk gespeeld moet worden. Ook werd er weer geschaakt. De "ervaren" schakers leren aan steeds meer leerlingen het schaken.
De dagopening ging over Samuël. In het verhaal dat we lazen, vertelt Samuël hoe het is om in de tempel bij Eli te leven. En hoe moeilijk hij het vindt om de boodschap die hij van God kreeg, aan Eli door te geven. Hierna hebben we nog even gesproken over bijzondere gebeurtenissen in ons leven en waarom deze gebeurtenissen bijzonder voor ons zijn.
Nadat de opdrachten van het circuit uitgelegd waren, kon iedereen aan het werk.

  • Zoek Het Zelf Uit Kaart
  • Breinbreker
  • Spellen van het project spelen
Tussendoor gingen we naar buiten en keken we naar "Beleef de lente".
Aan het eind van de ochtend gingen we het ballondebat voorbereiden. De leerlingen hadden de afgelopen week nagedacht welke persoon zij wilden zijn en welke argumenten ze zouden gebruiken om de jury er van te overtuigen dat zij in de ballonmand moesten blijven. Iedereen kreeg nog een kwartier de tijd om de argumenten uit te werken. Alle leerlingen hadden erg veel zin in deze opdracht en wilden snel starten.
We hebben drie rondes gehouden. Er werden goede argumenten gebruikt en soms waren de argumenten erg hilarisch. Uiteindelijk bleven er drie winnaars over. Sommigen leerlingen vonden het debat erg spannend. Ze zagen er tegenop om voor de klas hun argumenten te laten horen. Achteraf gaven ze aan dat het eigenlijk wel mee viel. Een positieve leerervaring!
Nadat alle tafels en stoelen weer opgeruimd waren, sloten we de ochtend af met een dankgebed. 
Tot volgende week!
Woensdag 26 juni gaan we op bezoek bij Kinepolis in Dordrecht en krijgen daar een rondleiding.











 













Geen opmerkingen:

Een reactie posten