Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 22 november 2017

Vanmorgen hebben de leerlingen van de plusklas een bezoek gebracht aan het bedrijf Bakker Sliedrecht en de bijbehorende praktijkschool. De vader van Britt werkt bij Bakker Sliedrecht en heeft geregeld dat wij een bezoek mochten brengen.
De leerlingen kregen eerst uitleg over de werking van een electromotor en over baggerschepen.
Daarna konden de kinderen een kijkje nemen in een nagebouwd deel van een schip waar de electromotoren staan en de meterkasten. Heel interessant om alle electronica te zien.
Om 10 uur gingen we naar de Leeghwaterstraat waar het echte bedrijf is gevestigd. We zagen een filmpje over de bouw van een groot complex schip. Hierna kregen we nog een virtuele tour door een schip. Zo leek het net of we echt in de stuurhut konden kijken, op het dek en bij de grote electromotoren in het schip. De vader van Britt beantwoordde alle vragen en vertelde enthousiast waar alle apparatuur voor bedoeld is. Het laatste onderdeel van de ochtend was een bezoek aan de werkplaats. We konden zien hoe de kabels gemaakt worden, hoe de meterkasten worden gebouwd  en hoe die er aan de binnenkant uitzien. Ondertussen konden de kinderen alle vragen stellen die ze hadden. We hebben een erg leuke, interessante en leerzame ochtend gehad. Volgende week hebben we weer een gewone plusklasochtend.


 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten