Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

vrijdag 10 november 2017

Tijdens de inloop gingen alle leerlingen eerst aan de slag met de spellen. Toen alle leerlingen aanwezig waren, ging de juf aan de leerlingen die mee zouden doen aan de SlimmerIQuiz, uitleggen hoe het programma er in Gorinchem uit zou zien. Best spannend voor de leerlingen.
Vandaag ging de dagopening over het thema "Muren". Charissa las het verhaal "Wij tegen zij" ( Jozua 2) uit Oase. Maar wie zijn zij? En wie zijn wij? "Zij is eigenlijk iedereen die niet bij wij"hoort. In het verhaal waren dit de mensen aan de andere kant van de muur om de stad Jericho.
Na het verhaal spraken we over de redenen die er kunnen zijn waarom mensen soms een muur optrekken en niet laten zien wat er werkelijk in ze omgaat. De leerlingen kwamen met voorbeelden uit hun eigen omgeving.
Vervolgens gingen we verder met de onderdelen van het  circuit:

  • Zoek Het Zelf Uit Kaart
  • Rekenpuzzel: bankpas
  • Evaluatieformulier invullen/ Denktankkaart
Na twee onderdelen was het tijd om naar buiten te gaan. Voordat we verder gingen met het laatste onderdeel van het circuit vierden we de verjaardag van Lisa. Zij is donderdag jarig. De chocoladezoenen smaakten heerlijk.
Toen alle onderdelen van het circuit afgerond waren, was het tijd om naar het filmpje te kijken over het bezoek aan het restaurant De Ertenpeller. Drie leerlingen hadden de eigenaar geïnterviewd
en hadden een rondleiding gekregen. Shanon had een filmpje gemaakt over dit bezoek.
Ezra had de tips van vorige week ter harte genomen en had thuis de uitkomsten van het marktonderzoek verwerkt in een grafiek die hij ons vandaag liet zien.
Aan het eind van de ochtend zijn we gestart met het nieuwe project "Natuurgeweld". We begonnen met een korte opdracht: schrijf alle vulkanen op die je weet. Helaas was er niemand die meer dan twee namen wist.
De groepjes zijn gemaakt en alle groepjes hebben in het placemat model opgeschreven wat zij al weten over vulkanen en tsunami's.
Omdat de teams die mee deden aan de SlimmerIQuiz iets eerder weg moesten, deden we het laatste kwartier met de andere leerlingen nog een spelletje Show-it. Na het dankgebed gingen de kinderen naar huis en de juf naar Gorinchem voor de SlimmerIQuiz.
Tot volgende week.


















 SlimmerIQuiz




Geen opmerkingen:

Een reactie posten