Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 8 juni 2016

woensdag 8 juni 2016

Vanmorgen kwamen alle leerlingen weer naar gebouw Rehoboth. Daar begonnen we in de plusklas met de spellen voor de inloop. De leerlingen zochten elkaar op en gingen aan de slag. Tijdens de dagopening hebben we kort stil gestaan bij het overlijden van Ousmane Kone, een klasgenootje van vier leerlingen uit de plusklas, die afgelopen zaterdag is overleden.
Het bijbelgedeelte van vandaag ging verder over het volk wat in de woestijn was. Mozes was de berg opgegaan en het volk begon te morren. Zij wilden dat Aäron een god zou maken. Aäron en het volk hadden voordat Mozes de berg op ging van Mozes gehoord dat zij geen andere goden mochten aanbidden en geen beelden mochten maken. Daarom bedacht een plan, waardoor hij dacht dat de mensen er vanaf zouden zien. Hij vroeg hen al hun goud en zilver in te leveren. Dit deden de mensen en Aäron durfde niet tegen het volk in te gaan. Hij smolt het zilver en goud om en maakte een stier als beeld. Mozes was heel boos toen hij de berg afkwam. Hij gooide de stenen platen met daarop de afspraken tussen God en mensen kapot. Ook verbrijzelde hij het stierenbeeld.
Na het gebed was het tijd om op stap te gaan. We werden rond 9.00 uur bij de AH verwacht. Daar kregen de leerlingen iets te eten en te drinken en vertelde meneer de Ligt op welke manier zij ondernemen. De leerlingen hadden veel vragen en zo werd het een leerzame excursie. Vervolgens zijn we bij de juf in de tuin een ijsje wezen eten.

















Op de terugweg naar de plusklas konden de leerlingen nog even bij de kookwinkel binnenkijken om te zien hoe de producten gepresenteerd worden.
Terug bij de plusklas hebben we even buiten gespeeld.




Daarna zijn we gaan puzzelen. Dit keer een moeilijke sudoku. Hierbij bleek eens te meer dat de leerlingen nog moeten leren doorzetten als het niet in één keer lukt. Gelukkig lieten de meesten zich niet op de kop zitten en lukte het om de puzzel op te lossen.




We hebben ook nog aan het project gewerkt. De leerlingen moesten met hun eigen groepje aan de slag. Er werden posters afgemaakt, berekeningen gemaakt en op de computer werd verder gewerkt aan een flyer.




Volgende week krijgen we bezoek van mensen van het Rode Kruis afdeling Sliedrecht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten