Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 15 juni 2016

Woensdag 15 juni 2016

Vanmorgen kwam iedereen weer gezellig naar gebouw Rehoboth. Daar wordt druk verbouwd, maar daar hadden we gelukkig geen last van. Tijdens de inloop kwamen twee vrijwilligers van het Rode Kruis binnen. Zij hadden hierdoor even tijd om hun spullen klaar te zetten.
De dagopening van vandaag ging over het volk van God. Zij waren aangekomen bij het beloofde land. Een aantal verspieders waren vooruitgestuurd om te kijken hoe het land en de bewoners eruit zagen. Zij kwamen terug met verhalen over versterkte steden en grote mensen. Hierdoor zagen veel mensen het niet zitten om het land in te trekken. Zij wilden terug naar Egypte, want zij hadden er geen vertrouwen in dat God hen zou helpen. Hierdoor werd God het ook zat. Hij zei dat het volk veertig jaar lang door de woestijn moest blijven trekken voordat zij naar het beloofde land mochten gaan.
Na het gebed was het tijd voor onze gasten. Zij vertelden wat het Rode Kruis allemaal doet. Daarna was het tijd voor actie. Via een aantal nep situaties kregen de leerlingen heel veel informatie over EHBO. Al doende leerden de leerlingen wat zij moeten doen als EHBO gewenst is. Hieronder een aantal foto's.








Tot slot kregen de leerlingen de werking van een AED uitgelegd. Het was een leerzame workshop.
Inmiddels was het al 10.45 uur en waren de leerlingen toe aan een beetje frisse lucht.


Na wat eten en drinken gingen de leerlingen aan de slag met hun project. De laatste puntjes werden op de i gezet en afspraken werden gemaakt.




Na een nabespreking ging iedereen weer lekker naar huis. Volgende week gaan we zien hoeveel geld de leerlingen kunnen verdienen en uiteindelijk kunnen schenken aan het Rode Kruis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten