Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 29 juni 2016

woensdag 29 juni 2016

Vanmorgen waren er maar 13 leerlingen in de plusklas. Toch was het redelijk druk, want juf Maaskant en onze nieuwe plusklasjuf juf Aika waren aanwezig. Juf Aika Timmers kwam kennismaken en meteen een ochtend meelopen. Zo kon zij kennismaken met de leerlingen en meteen zien hoe een ochtend in de plusklas eruit ziet.
We startten natuurlijk met de inloop. Er werden diverse spelletjes gespeeld en de nieuwe juf kon meteen een praatje maken met de leerlingen.



De dagopening uit Oase ging over het thema Boos. Centraal stond het verhaal van Potifar die Jozef beschuldigde van aanranding van zijn vrouw, zonder in zijn boosheid te luisteren naar het verhaal van Jozef.
Daarna gingen we aan de slag met drie onderdelen:

  • zoek het zelf uit kaart
  • mindmap over teken
  • puzzelen (binairo)

Om 10.30 uur gingen we lekker naar buiten. Na het eten en drinken konden de leerlingen hun Zoek het uit kaart presenteren.




Tot slot hebben we het project over ondernemen afgesloten. De leerlingen moesten hun rekeningen betalen en konden uitrekenen hoeveel zij verdiend hadden. Dit gaan we echter niet bekend maken, want volgende week reiken we de cheque uit aan het Rode Kruis, en dat moet een verrassing blijven. Wel kunnen we laten weten dat de winsten van de verschillende scholen minimaal 70% is.
Om 12.30 uur namen we afscheid van elkaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten