Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 22 juni 2016

woensdag 22 juni 2016

Naar deze dag hebben de leerlingen van de plusklas toegeleefd. Eindelijk is het zover. Ze mogen hun artikelen gaan verkopen, maar voor het zover is nog even een poosje naar de plusklas.
Om 8.40 uur stopten we al met de inloop, want er moest veel gebeuren.
De dagopening ging vandaag over het volk Israël. Binnenkort zou er een eind komen aan hun lange tocht door de woestijn. De mensen stonden aan de grens van het beloofde land. Mozes hield een toespraak en vertelde de mensen dat zij van God 10 leefregels hadden ontvangen. Hij liep al die regels na. Als men zich aan die regels houdt gaat het goed.
Na het gebed gingen de leerlingen aan de slag met een aantal opdrachten:
- puzzelen: rekendoku
- schrijf voor de nieuwe juf op hoe je heet, wat je leuk vindt, enz.
- zet de laatste puntjes op de i voor het project.
De leerlingen gingen enthousiast aan het werk.




Om 10.15 uur gingen we even lekker naar buiten. Tijdens het eten en drinken werden de laatste dingen besproken en kregen de leerlingen een brief mee met informatie over de nieuwe juf en over het afscheid van juf Hermy.
Na het opruimen van de tafels werden de laatste verkooptips doorgesproken en om 11.00 uur konden de leerlingen naar hun eigen locatie om hun kraam in te richten. Per school was er een ouder die de leerlingen hielp.
Juf Hermy is bij alle scholen langsgeweest en het was heel leuk om te zien dat de leerlingen zo enthousiast aan het verkopen waren.



















           


                         


Volgende week gaan we de balans opmaken en op 6 juli overhandigen we de winst aan het Rode Kruis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten