Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 27 januari 2016

woensdag 27 januari 2016

Vandaag weer een normale plusklasmorgen. Jammer genoeg was Abishaa ziek. De leerlingen hebben bij binnenkomst de spellen opgezocht en met elkaar spellen gespeeld. De puzzeltjes en de vriendenkwisspellen waren weer in trek.





Na de inloop was het tijd voor de dagopening. Vandaag was het thema: Wat zou jij doen in een bepaalde situatie? Klopt je handelen met wat je vooraf dacht dat je zou doen?
In het stukje uit Oase ging het over jouw reactie tijdens een situatie, die soms anders is dan dat je vooraf dacht. Er werden een aantal voorbeelden gegeven en daarbij werd ook verteld dat je reactie vaak anders is. Zo ook bij Petrus. Hij had vooraf gezegd dat hij altijd bij Jezus zou blijven en hem zou volgen. Als Jezus opgepakt wordt is Petrus degene die hem verloochend.
Na de dagopening wilden we eerst presenteren, maar het lukte niet met de beamer. De leerlingen zaten klaar om te beginnen, maar de techniek liet ons in de steek. Na een aantal verwoede pogeingen hebben we het programma aangepast. We deden eerst de eerste van de drie onderdelen.




De drie onderdelen voor vandaag waren:
  • Zoek het zelf uit kaart
  • puzzelen
  • taaloefeningen met Boggle

Na het eerste onderdeel kon er wel gepresenteerd worden. Het presenteren is onderdeel van het leren leren. Het is leuk om te zien dat de leerlingen steeds vrijer worden in het presenteren. Ook konden ze vooraf aangeven waar ze feedback op wilden hebben.
Net voor de pauze hebben we Maarten toegezongen en heeft hij getrakteerd. Daarna zijn we even lekker naar buiten geweest.


Na de pauze hadden we nog een jarige in ons midden. Femke heeft ook getrakteerd en ook haar hebben we toegezongen.

Hierna zijn we verder gegaan met presenteren.



Na de presentaties hebben we de laatste twee onderdelen gedaan.
Er was vandaag helaas geen tijd voor het project, volgende keer beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten