Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 13 januari 2016

woensdag 13 januari 2016

Vanmorgen waren twee leerlingen afwezig door ziekte en een meeloopmorgen op een andere school. De overige zestien leerlingen kwamen binnendruppelen en gingen meteen aan de slag. De spelletjes werden opgezocht en er werd gezellig gekletst. De inloop duurde iets korter dan normaal i.v.m. het feit dat de leerlingen vandaag een planopdracht kregen.
De dagopening was dit keer het verhaal van Saul die tot koning werd gekroond. De nadruk lag op iets nieuws beginnen waar je tegenop ziet. In het nagesprek hebben we dit in verband gebracht met de overstap naar een nieuwe school.
Vervolgens kregen de leerlingen de opdrachten voor vandaag.
  • 1 uur project
  • 30 minuten zoek het zelf uit kaart
  • 30 minuten puzzelen
  • 30 minuten verhaal schrijven
  • 30 minuten Spektro (werken met elektriciteit)
Deze moesten zij in gaan plannen. Hiervoor konden ze op het bord intekenen op de laptops en Spektro.











De leerlingen gingen lekker aan de slag. Al snel bleek dat een aantal leerlingen in de problemen kwamen omdat zij niet op tijd/niet goed ingetekend hadden op Spektro. Deze ervaring werd in de evaluatie besproken en in verband gebracht met huiswerkplannen. Ook hebben we gesproken over agenda's en agendagebruik.
Het was weer een gezellige leerzame morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten