Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 9 oktober 2013

woensdag 9 oktober 2013

Vanmorgen moesten we het doen zonder Matthijs en Elianne, omdat zij ziek zijn. De overige leerlingen waren wel present. Tijdens de inloop wilden de leerlingen eerst de cupsong doen. Dat was een groot kabaal.

Daarna werden er weer diverse spellen (her)ontdekt.

Na de inloop zijn we de dag begonnen met een stukje over geluk. Het was een mordernere versie van psalm 1. Na het gebed was het tijd voor het project. I.v.m. de boekenmarkt op twee van de vier locaties hebben we het programma omgegooid. Eerst kwamen een paar algemene zaken aan bod, zoals hoe leerlingen aan een ontwerppakket kunnen komen en welke garens te koop zijn. Ook moesten de bedrijven nog even met elkaar overleggen wat de algemeen directeur en de directeur financiën moesten vertellen aan de investeerder om zoveel mogelijk geld voor hun aandelen te krijgen.

Om 9.30 uur kwam meneer van Heteren. Hij heeft eerst verteld wat duurzaamheid is. Daarna heeft hij de rol van investeerder gespeeld. Om de beurt werden de algemeen en financieel directeur naar hem toegestuurd om aandelen aan hem te verkopen. Hiervoor moesten zij wel een heel goed verhaal hebben over hun bedrijf en het te maken product.
 
 

De directeuren hebben hun werk goed gedaan, want allemaal hebben zij het maximale uit hun aandelen gehaald (15 bizeuro's per aandeel). Aan ieder bedrijf is een ontwerppakket verkocht. Hierin zitten kleurpotloden, een schaar, papier en plakband.

 


De overige directeuren moesten onder leiding van de directeur ontwerp een ontwerp gaan tekenen voor hun armbandjes. Er werd druk overlegd. Vervolgens moesten ze een prototype gaan maken. Hiervoor moest eerst weer draad gekocht worden. De directeur financiën moet alle transacties bijhouden op het overzicht.
Om 10.30 uur moesten een aantal leerlingen weg omdat zij boeken gingen verkopen. De overige leerlingen zijn lekker naar buiten geweest.
Na de pauze hebben we met de leerlingen die over waren het spel Show It gespeeld.

Om 11.45 uur zijn we even op de PWA Waalslaan wezen kijken bij de boekenmarkt. De leerlingen konden hier boeken en tijdschriften kopen. Om 12.30 uur waren we weer terug bij gebouw Rehoboth. Daar vandaan mochten de leerlingen naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten