Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 30 oktober 2013

woensdag 30 oktober

Vanmorgen waren een aantal leerlingen afwezig i.v.m. de proefcito in groep 8 van de Anne de Vriesschool. Tijdens de inloop was het weer een gezellige drukte. Een aantal leerlingen gingen aan de slag met Spectro. Anderen speelden het spel SET of deden een individueel spelletje.

Hierna hebben we onze hersenen geactiveerd door een aantal rekenraadsels op te lossen.

De dagopening had vandaag als thema: Zorgen voor anderen. In het stukje uit Oase werd stilgestaan bij een tekst uit Spreuken 14:21. Wie zijn medemens veracht, is een zondaar, gelukkig hij die zich bekommert om de armen.  In dit stukje staat geschreven dat een meisje haar boterhammen en een 2 euro muntstuk aan een straatkrantverkoper geeft. Haar vriendinnen vinden dit raar. Zij vertelt echter dat haar geld het verschil kan maken voor deze man.

De vaste 3 onderdelen voor de pauze werden vandaag gevuld met:
- Zoek het Zelf Uit Kaart
- Puzzel: Trinairo
- Leren leven: "gevoelens" teken op een A4 blad een viertal smileys. Zorg dat de smileys een gevoel uitdrukken. Schrijf onder de smiley op wanneer jij deze gevoelens had.







In de pauze gingen we naar buiten. Het plein wordt momenteel opnieuw bestraat. Dat betekent dat we minder ruimte hebben. Toch is er nog genoeg te doen.


Na de pauze was het weer tijd voor ons project.
De volgorde van het project is aangepast omdat er vandaag veel leerlingen afwezig zijn.
Vandaag stond de marketing centraal. Wat is marketing en wat is reclame? Hoe kun je je product "verkopen"? Wat is een slogan? Maar ook: maak een logo voor je bedrijf en verzin een slogan.
De bedrijfjes konden vandaag een marketingpakket kopen. Hierin zaten stiften en grote vellen papier. De bedrijven zijn bezig geweest met het ontwerpen van een poster.

Volgende week gaan we op bezoek bij Albert Heijn in Sliedrecht en gaan we onze armbandjes produceren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten