Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 6 februari 2019

Vandaag waren alle plusklas leerlingen weer aanwezig. We startten de ochtend  met de verschillende denkspellen. Deze keer werkten de leerlingen veel samen. Schaken blijft populair. Ook werd het spel "Set" weer gespeeld. Het groepje meiden deed erg hun best om snel een goede reeks te zien.
De dagopening ging vandaag over een slecht nieuws gesprek in de bijbel. De jonge Samuel moet met een slecht bericht naar Eli. Het valt niet mee voor de jonge Samuel om deze vervelende boodschap te moeten vertellen. Na het verhaal hebben we met elkaar gepraat over hoe je zo'n "slecht nieuws gesprek" kunt aanpakken.
We sloten de dagopening af met gebed.
Voordat we aan de opdrachten gingen beginnen, hebben we met elkaar afgesproken wat iedereen mee neemt voor de high tea op 20 februari.
Deze ochtend gingen de leerlingen verder met de opdracht van vorige week; bedenk jouw perfecte persoonlijke afstandsbediening met 3 wijzers, 4 draaiknoppen en 5 aan/uit knoppen.  Ook moesten de leerlingen een verhaal schrijven over hoe hun dag er uit zou zien als ze deze afstandsbediening zouden gebruiken. Voor sommige leerlingen was het een lastige opdracht. Door eerst een lijstje te maken met voorkeuren en ergernissen kwamen ze er toch uit. Voor de pauze mochten de leerlingen hun perfecte afstandsbediening laten zien aan andere leerlingen en uitleggen waren ze deze keuzes hadden gemaakt. Er waren erg originele knoppen en wijzers bedacht.
Robin vierde vandaag haar verjaardag in de plusklas. Ze wordt vrijdag 12 jaar. De chips vielen bij iedereen in de smaak.
Ook vanmorgen waren er weer 2 leerlingen die hun presentatie wilden houden. Jill Rose hield haar presentatie over slechtvalken en Lydia hield haar presentatie over nougat. Ook deze leerlingen hadden erg hun best gedaan om goede informatie te vinden en ook over de lay-out van de Power Point was goed nagedacht.
Siebe en Jochem waren aan de beurt voor de Energizer. Deze keer een samenwerkingsspel met ballonnen. 
Aan het eind van de ochtend werkten we verder aan het project. Alle groepjes hebben een duidelijke planning en taakverdeling gemaakt. Er werd met veel plezier aan de opdrachten gewerkt.
Volgende week werken we nog een uurtje aan het project en daarna mogen de groepjes hun producten presenteren.
























Geen opmerkingen:

Een reactie posten