Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 20 februari 2019

Deze plusklas ochtend stond in het teken van afscheid nemen en veel gezelligheid. Het was vanmorgen de laatste plusklas ochtend voor de groep 8 leerlingen en dat was toch een beetje vreemd. Tijdens de inloop wilden veel leerlingen nog 1 keer.......spelen. Er werd ook weer fanatiek geschaakt.
Nadat de spelletjes waren opgeruimd lazen we het verhaal "jongensdroom" uit Oase. Het ging deze keer over Jozef die nooit had gedacht dat zijn droom toch uit zou komen. Al gauw kwamen we in gesprek over toekomst dromen die de leerlingen hebben. Na het gebed gingen de leerlingen nog een poosje aan de slag met de Japanse puzzel van vorige week en met het maken van een herinneringsblad voor elkaar. Al heel snel was het tijd om met elkaar alles klaar te zetten voor de high tea. Met elkaar was het klaarzetten van alles zo gepiept. Op de tafel werden alle lekkernijen die de leerlingen hadden meegebracht, uitgestald. Ook dit jaar was er weer veel werk van gemaakt. Er was nog even tijd voor een frisse neus en om 10.30 uur druppelden de ouders en andere belangstellenden binnen. Na een kort praatje van de juf gingen we snel genieten van al het lekkers en van de gezelligheid. Er ontstonden al snel leuke gesprekken. Toen iedereen verzadigd was, gingen de ouders en de kinderen aan de slag met de spellen. Het werd een gezellige boel. Na een uurtje was het voor de ouders tijd om te vertrekken. Met elkaar en wat hulp van ouders, was alles snel weer geruimd. De leerlingen wilden nog heel graag een laatste keer Show-it met elkaar spelen. En dat hebben we natuurlijk gedaan. Ook nu hadden we weer veel plezier! En toen was het echt tijd om afscheid te nemen van Ruth, Lydia, Siebe, Quinten, Myrthe, Tim, Robin, Amy, David, Jochem, Fedde en Job. We wensen jullie het allerbeste voor de toekomst!
Ik wil de kinderen bedanken voor hun inzet, humor en gezelligheid in de plusklas. De ouders wil ik bedanken voor hun betrokkenheid en voor de hulp bij de verschillende excursies en activiteiten. En ook dank voor de lieve kaartjes en leuke cadeautjes!
Ik wens iedereen een fijne voorjaarsvakantie.





























Geen opmerkingen:

Een reactie posten