Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 7 maart 2018

Vanmorgen was het een spannende ochtend voor Lars, Thomas, Amy, Tim, Job, Myrthe, Robin, Jill Rose, Judith en Zahra. Zij kwamen vanochtend voor het eerst naar de plusklas. David, Jochem, Quinten, Lydia, Ruth en Siebe waren vooral benieuwd wie de nieuwe kinderen zouden zijn.
Ruim op tijd waren alle leerlingen aanwezig. De tweede jaars leerlingen lieten zien hoe alles klaargezet moest worden.  Nadat alles was klaargezet, ging iedereen aan de slag met de Smartgames of met een ander spel. Quinten en Robin speelden een potje schaak.
Na de inloop las Ruth het verhaal "Een boek dat wakker schudt" uit Oase voor.  In dit verhaal wordt koning Josia wakker geschud door een oud wetboek. Door het lezen van dit oude wetboek denkt koning Josia ineens anders over al die goden die in zijn rijk vereerd worden en gaat hij schoon schip maken. Hierna hebben we met elkaar gesproken over de vraag: Hoe zou de wereld zonder letters kunnen voortbestaan? We sloten de dagopening af met een gebed.
En toen was het tijd om elkaar beter te leren kennen. De leerlingen kregen de opdracht om een korte rap te bedenken over zichzelf. Iedereen heeft zijn rap laten horen. Zelfs de juf had een rap gemaakt.Voor sommige leerlingen was dit gelijk een pittige opdracht maar iedereen heeft doorgezet en er iets van gemaakt. Daarna legde de juf uit wat een Venn diagram is en maakten de leerlingen in tweetallen een Venn diagram met de verschillen en overeenkomsten tussen elkaar. Zo leerden ze wat meer over een nog niet zo bekende medeleerling. Na deze opdrachten vertelde de juf met behulp van een Power Point presentatie wat meer over de plusklas. Inmiddels was het al bijna tijd voor de pauze. De tweedejaars leerlingen gaven nog een rondleiding door het gebouw en daarna gingen we naar buiten. Er werd al snel fanatiek gevoetbald.
Voordat we aan de opdrachten van het circuit begonnen, kregen alle leerlingen hun map en USB stick.
De opdrachten van het circuit waren vandaag:

  • voorkant maken voor je map
  • Binairo
  • Zoek Het Zelf Uit Kaart.
Al snel was het tijd om op te ruimen omdat we bezoek kregen van een vrijwilliger van Kika.
Ook de  "oud" plusklas leerlingen kwamen hier voor nog een keer naar de plusklas.
Britt en Jochem mochten de cheque, met een bedrag van €360,60 daarop, overhandigen. Een mooie opbrengst voor Kika.
Aan het eind van de ochtend ruimden we met elkaar de tafels en stoelen op. Dat ging al heel goed!
We sloten deze plusklasochtend af met een dankgebed. Tot volgende week allemaal!

 Spelletjes tijdens de inloop






 
een rap bedenken



 een Venn diagram maken

 rondleiding


opdrachten van het circuit



  cheque voor KIKA






Geen opmerkingen:

Een reactie posten