Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

vrijdag 9 juni 2017

Vanmiddag was de laatste techniekmiddag op De Lage Waard. In tweetallen hebben de leerlingen een airboat gemaakt. Er werd nog druk gewerkt aan de boten en de boten werden getest in de wedstrijdbaan. Het project werd afgesloten met een wedstrijd. Welke boot is het snelst? Het was ontzettend spannend maar uiteindelijk bleek de boot van Shanon en Ruth de snelste te zijn. Alleen heel jammer dat Ruth vandaag ziek was en er niet bij kon zijn.
Ruth en Shanon mogen mee gaan doen aan de scholenwedstrijd.
We kijken terug op vier  erg leuke en leerzame techniek middagen. De leerlingen hebben het prima naar hun zin gehad. Vooral het werken met de machines vonden ze geweldig.
Alle ouders hartelijk dank voor het brengen en halen van de kinderen.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten