Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 21 december 2016

Zoals elke woensdagochtend startten we in de plusklas met het spelen van een denkspel. Een aantal kinderen raakten eerst aan de praat over beugels. De verschillende soorten beugels werden besproken; wat zijn de verschillen, wat zijn de overeenkomsten en welke beugel hoort bij welk probleem? Ook de aanpak van de verschillende tandartsen kwam aan de orde. Het was een interessant gesprek.
Hierna las Yentl het eerste deel van het kerstverhaal uit Oase. Na het gebed bespraken we de organisatie van de brunch en de taakverdeling. Toen alles duidelijk was, gingen de vijf groepen snel aan de slag met het project. Twee groepen maakten het vergelijkingsschema af van de vier hotels, de andere drie groepen konden direct beginnen met de stap "creëren". Elke groep bedenkt een eigen manier om hun unieke 10* hotel voor kinderen te presenteren.
Om 10 uur vierden we de verjaardag van Menno! En na het buiten spelen was het tijd om alles klaar te zetten voor de brunch. Alle kinderen hielden zich goed aan de taakverdeling en in no time waren de tafels gezellig gedekt en stond alles klaar.
Om de beurt presenteerden de kinderen hun brunch gerecht. We hadden kruidcake, pizzabollen, croissants, feestkoekjes, een heel speciale cake met koekjes erin, pannenkoeken, smoothies, kleine saucijzenbroodjes, cupcakes, wraps, gehaktballetjes, tomaatjes en komkommer, toastjes en kaasblokjes en ook nog knakworstjes in bladerdeeg. Yentl las het tweede deel van het kerstverhaal voor. Daarna gingen  we per groep een keuze maken uit al het lekkers. Het was allemaal heerlijk maar het lukte toch niet helemaal om alles op te krijgen. Nadat alles weer was opgeruimd gingen we verder met het programma.
Vandaag namen we afscheid van Mylene. Zij stopt met de plusklas. Alle kinderen hebben iets op de kaart voor Mylene geschreven als aandenken.
Als laatste kozen de kinderen zelf een activiteit. Sommige groepjes werkten verder aan het project, andere kinderen speelden een spel en een groep kinderen deed mee aan de energizer die Mylene had uitgekozen.
Ter afsluiting van de ochtend hadden Sem en Shanon een quiz gemaakt. Helaas liet de techniek ons in de steek en konden we de quiz niet doen. We bewaren de quiz voor na de kerstvakantie. Na een fijne en gezellige ochtend wensten we elkaar fijne kerstdagen en een goed 2017. Tot 11 januari allemaal!























Geen opmerkingen:

Een reactie posten