Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 16 november 2016

Vandaag waren we met 13 kinderen in de Plusklas. Amirtha, Ezra, Shanon en Roos waren naar de finale van de Slimmeriquiz in Amsterdam.
We begonnen de dag met het klaarzetten van de beamer zodat we via de live stream  mee konden kijken naar de finale dag. We konden zelfs zien dat Amirtha, Ezra, , Roos en de vader van Ezra en de moeder van Shanon de grote zaal van de Universiteit van Amsterdam binnen kwamen. Geweldig dat we zo alles konden volgen.



Na de inloop las Menno het verhaal "Verlossende regen"uit Oase voor (1 Koningen 18:41-46).
Na het gebed gingen we werken aan  de 3 onderdelen van het circuit. Deze keer gingen de kinderen aan de slag met de uitleg van Penta-figuren en maakten een Penta puzzel. Door de penta figuren uit te knippen konden er veel mogelijkheden geprobeerd worden. Het viel nog niet mee om de puzzel op te lossen.



 
Bij het tweede onderdeel moesten de kinderen in tweetallen keuzes maken in wat ze mee zouden nemen op een lange reis over de oceaan. Hun keuzes moesten met duidelijke argumenten onderbouwd worden. Ook werd er weer hard gewerkt aan de Zoek het zelf uit kaarten of aan een eigen onderwerp.



Voor de pauze vierden we de verjaardag van Yentl,  helemaal volgens de traditie van de plusklas, met cake en slagroom. Daarna koos Yentl iets uit de verjaardagsdoos.


In de pauze deden alle kinderen mee met verstoppertje spelen.


Om kwart voor 11 begon de quiz in Amsterdam. We hebben allemaal meegedaan met het bedenken van de antwoorden. Bij een van de vragen moest een zeemanslied bedacht worden op de melodie van Sinterklaas Kapoentje. Ons zelf bedachte lied hebben we uitbundig gezongen. Jammer dat ze dat in Amsterdam niet konden horen!


Na de quiz gingen we onze argumenten bij de oceaan opdracht in viertallen verdedigen. 


 


Omdat niet alle kinderen er waren, hebben we niet verder gewerkt aan het project.
Aan het eind van de ochtend luisterden we naar de presentaties van Yentl, Maarten en Hannah.

 Yentl hield haar presentatie over puppies en de opvoeding hiervan.


Maarten vergeleek in zijn presentatie de steden Brussel en Parijs met elkaar.


Hannah vertelde veel over het gebit.
Toen we om half 1 naar huis gingen, was de uitslag van de quiz nog niet bekend. Om kwart over 1 hoorde de juf dat ons team 4e was geworden. Een hele goede prestatie!
Ouders hartelijk dank voor het rijden en de begeleiding. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten