Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 21 september 2016

Alle 17 leerlingen kwamen vanmorgen weer naar de Plusklas. Linah jammer genoeg met haar arm in het gips. Hopelijk mag het er volgende week weer af.
Al snel was iedereen druk in de weer met de spellen.


Het thema van de dagopening was "Laatbloeier". We hebben eerst het bijbehorende stuk uit de bijbel gelezen: Lucas 13: 6-9. Daarna het verhaal zoals het in Oase staat. De wijngaardenier heeft 19 vijgenbomen tegelijk geplant. Een van de vijgenbomen heeft al 3 jaar geen vruchten gekregen terwijl alle andere bomen het prima doen. De eigenaar wil de boom omhakken maar de wijngaardenier geeft de boom nog een jaar. "Het zit er wel in volgens mij, maar het komt er alleen nog niet niet uit". De wijngaardenier geeft de boom wat extra zorg. Als dat niet zou helpen dan zou hij de boom omhakken. Een jaar later staat de boom in volle bloei! Ik zei het toch,  zei de wijngaardenier trots tegen de eigenaar die kwam kijken. Iedereen verdient de kans om zich te ontwikkelen in zijn eigen tempo.

Na de dagopening gingen we verder met het progamma; een mindmap over een tekst, de rekenpuzzel die Tamar heeft uitgezocht en/of een binairo en een Zoek het zelf uit kaart. De kinderen die vorige week op kamp waren, hebben de Slimmerquiz van 2015 nog gemaakt. Amirtha heeft ook die van 2014 helemaal afgemaakt.







 
 Tijdens het buitenspelen werd er fanatiek gevoetbald en trefbal gespeeld.

En toen was het tijd voor het project!

Basketiek




De eerste groep was helemaal klaar met de voorbereiding; de poster was klaar, het speelveld getekend, de materialen klaargezet, de spelregels opgeschreven en de teams gemaakt. Eerst werd de poster gepresenteerd en werden de spelregels uitgelegd.
 

Daarna gingen we naar buiten en kreeg iedereen een elastiek om de enkels en werd er papier om de handen vastgemaakt met plakband. Vastbal wordt al huppend gespeeld; erg leuk om te zien maar wel vermoeind om te doen.  Linah kon gelukkig wel scheidsrechter zijn. Er werd heel sportief gespeeld en iedereen had er veel plezier in. 






Na afloop hebben we tips en tops gegeven. Deze nieuwe sport "Vastbal" is een groot succes. Het groepje heeft de opdracht prima uitgevoerd en heeft voldaan aan de criteria die ze vooraf hadden gekregen. Volgende week worden er 3 nieuwe sporten gespeeld. Iedereen heeft er nu al zin in. Na het dankgebed ging iedereen moe maar voldaan naar huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten