Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 24 juni 2015

woensdag 24 juni 2015

Vanmorgen was Maarten weer lekker vroeg aanwezig. Nadat hij geholpen had met de laptops ging hij samen met Sven en Timon de spellen uit de kast halen. Langzaam kwamen de andere leerlingen binnen en vonden de spellen aftrek. Alleen of in een groepje gingen de leerlingen aan de slag.



De dagopening ging vandaag over Job, die het heel moeilijk heeft. Hij is zijn bezittingen kwijt en heeft overal zweren. Zijn vrouw snapt niet waarom Job nog steeds in God gelooft. Job zegt haar dat het heel makkelijk is om als het goed gaat in God te geloven en hem te danken voor wat je hebt. Als het moeilijk wordt is het nog steeds belangrijk God te volgen en Hem niet de schuld te geven van alles wat je overkomt.
Hierna was het tijd voor de drie onderdelen. Vandaag naast de Zoek het zelf uit kaart en de puzzel moesten de leerlingen Italiaanse woordjes op woordkaartjes schrijven. Vervolgens moesten de leerlingen deze volgens de "handcomputer" methode gaan leren.





Na de pauze wilden een aantal leerlingen hun Zoek het zelf uit kaart presenteren. Dat ging heel goed.





Tot slot gingen we nog aan de slag met ons project.




Het was, zoals altijd weer heel gezellig.
Volgende week zijn een aantal leerlingen afwezig door activiteiten op hun eigen school. Graag hoor ik van de ouders wie er niet is, zodat ik daar rekening mee kan houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten