Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 17 juni 2015

woensdag 17 juni 2015

Ook vanmorgen waren alle leerlingen weer present. De spellen werden tevoorschijn gehaald en de leerlingen gingen aan de slag.

 



Na de inloop was het weer tijd voor de dagopening. Vandaag gingen we verder met het thema: Het is nu eenmaal zo. David had een verhouding met een getrouwde vrouw. Haar man sneuvelde tijdens een gevecht en David en de vrouw kregen een zoon. Deze zoon was heel erg ziek. De dienaren van koning David maken zich zorgen om hem. Hij eet niet, wast zich niet  en slaapt niet. Op een dag horen ze dat de zoon overleden is. Als David dit hoort gaat hij zichzelf weer verzorgen. De dienaren zijn verbaasd. David zegt: Toen mijn zoon ziek was heb ik God gebeden en gesmeekt om hem beter te maken. Nu hij dood is heeft het geen zin meer. David legt zich neer bij het onvermijdelijke.
Na de dagopening zijn we gestart met de drie onderdelen. Vandaag naast de Zoek het zelf uit kaart en de puzzel (trinairo) konden de leerlingen in een groep het spel Qwirkle spelen. Dit spel vraagt veel inzicht en overleg.





Tussendoor zijn we lekker naar buiten geweest en heeft Abishaa getrakteerd omdat ze jarig was.
Na het laatste onderdeel zijn we aan de slag gegaan met ons project. De ideeën krijgen steeds meer vorm.
We moesten de tafels en stoelen opruimen. dit ging echt super goed en snel.




Hierdoor hielden we nog tijd over voor een spelletjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten