Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 26 november 2014

26 november 2014

Vanmorgen was Sven afwezig. De overige leerlingen gingen meteen aan de slag met de spellen die altijd klaarstaan voor de inloop. Er werden diverse spellen gepakt, zowel individuele als groepsspellen.
Na de inloop was het tijd voor de dagopening. Vandaag zijn we gestart met het thema: Denkers en doeners. Het thema kwam terug in Prediker 11: 4-6. Daarin staat dat je je niet blind moet staren op wat er allemaal mis kan gaan. Je kunt niet alles overzien. Voorzichtig zijn is mooi, maar je kunt nu eenmaal niet alles onder controle houden. Op een bepaald moment moet je iets doen.
De drie onderdelen voor vanmorgen waren: de mindmap verder maken waar ze vorige week aan begonnen waren, een puzzel maken en werken aan de zoek het zelf uit kaart. Door problemen met het internet liep alles een beetje mis. Gelukkig konden we het probleem verhelpen.
Na de pauze moesten we nog één onderdeel doen, waarna de leerlingen nog even mochten werken aan hun presentatie.



Tot slot moest ieder drietal zijn uitvinding presenteren. Dit gebeurde op hun eigen wijze. De resultaten van dit project liepen sterk uiteen. Zo was er een "lakmes", een "dubbele auto", een "opruimtriton", een "reflecterend zonnestelsel",  een "flying dutch bench" en een "ondergronds vervoersysteem".














Na de presentaties konden we nog een klein poosje show it spelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten