Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 16 juli 2014

woensdag 16 juli 2014

De laatste plusklasochtend voor de zomervakantie begon weer heel gezellig. Tijdens de inloop werden de spelletjes te voorschijn gehaald en gingen de leerlingen meteen aan de slag. We hebben het spelen van denkspelletjes even onderbroken voor de dagopening. Vandaag ging het over: "Dat hoort erbij." In het verhaal ging het over de regelgeving in de tijd van Naomi en Ruth. Als je het land kocht van de weduwe van je familie, dan moest je ook voor die weduwe zorgen dat noemde ze een losser. Dat wilde het eerste familielid niet. Boaz wilde het wel, want hij had een oogje op Ruth. We hebben meteen een link gelegd met lid zijn van een (sport)vereniging. Ook daarbij hoort dat je iets terugdoet. Dit kan bijvoorbeeld door als je ouder wordt ook wedstrijden te fluiten. In ons gebed hebben we God bedankt voor alles wat we het afgelopen jaar met elkaar mochten doen.






Daarna mochten de meeste leerlingen verder met spelen, terwijl de leerlingen die nog moesten presenteren zich hierop voor konden bereiden.
Drie groepen moesten hun eiland nog presenteren.
Dit waren Floris en Rembrandt met hun eiland in de vorm van een Donald Duck hoofd. Zelfs de munten en de vlag waren voorzien van een Donald Duck. Ook hadden zij bijzondere planten verzonnen.


Suzanne en Joppe hadden er ook een heel werk van gemaakt. Zij hadden een hele grote rivier en zorgden dat er voldoende gewassen waren, zodat iedereen te eten had.





Sterre en Wan-ting hadden een eiland bedacht in de vorm van een bloem. Alle blaadjes hadden een andere functie. Ook hadden zij speciale wezen bedacht met verschillende huidskleuren. Overal was heel goed over na gedacht.


Na deze presentaties hebben we afscheid genomen van Romy en Rembrandt. Beide hebben getrakteerd. We wensen hun het allerbeste voor de toekomst. Daarna zijn we even buiten wezen spelen en hebben we nog een groepsfoto gemaakt.





Tot slot konden de leerlingen met elkaar gezelschapsspellen spelen.



Het was een gezellige morgen. Iedereen een hele fijne vakantie gewenst. Geniet ervan en ik hoop de leerlingen na de vakantie weer in goede gezondheid te ontmoeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten