Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 19 maart 2014

woensdag 19 maart 2014

Vandaag was het weer heel gezellig tijdens de inloop. Je merkt dat de leerlingen elkaar inmiddels kennen. Er werd weer geschaakt, spelletjes gedaan en Set gespeeld.


 
De dagopening had vandaag als thema Inleven. Dit n.a.v. de tekst uit Matteüs 7 :12. Hierin staat dat je anderen moet behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Dan ben je een goed mens, een rechtvaardige.
Hierna gingen we even aan de slag met een aantal rekenraadsels. Probeer ze maar eens.
 
Reuzenrad. In het reuzenrad zitten gondels even ver van elkaar af. Ze zijn genummerd: 1, 2, 3, enz. Wanneer gondel nummer 25 beneden is om mensen in te laten stappen is gondel 8 precies boven. Hoeveel gondels zitten er in het reuzenrad?
 
Maak 50 met de volgende getallen: 3, 5, 7, 9. Je mag alle getallen maar één keer gebruiken. Je mag optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.
 
Tovervierkant:

 

 

8

 

11

9

 

 

 
Vul in de lege vakjes een getal in. Zorg dat de som van de getallen horizontaal, vertikaal en diagonaal hetzelfde is.








De drie onderdelen voor deze morgen waren:
  • Puzzel: logikwis
  • Zoek het zelf uit kaart
  • Leren leren: het maken van een tak van de mindmap: bloed
Na deze onderdelen was het weer tijd voor ons project. Vandaag moesten de leerlingen een soort moodbord maken. Hierop konden ze de kleuren en het thema van hun kamer aangeven.Volgende week gaan we op bezoek bij "de Winter". In hun verbouwde winkel mogen de leerlingen behang, verf en vloerbekleding uitkiezen voor hun zelf ontworpen kamer.

Tot slot hebben we de tafels opgeruimd en was er nog tijd voor een spelletje. Dit keer ballonbal.


    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten