Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 12 maart 2014

woensdag 12 maart 2014

Na de inloop, waarin iedereen weer gezellig met elkaar aan de slag ging. Hebben we de dag geopend met een stukje uit Oase. Vandaag was het onderwerp Oordelen (Mat. 7: 1-5). In het stukje kwam goed naar voren dat je beter eerst je eigen tekortkomingen kunt bekijken, voordat je een oordeel over een ander hebt.
Om iedereen even goed wakker te schudden zijn wij begonnen met een aantal rekenraadsels. Zoals: maak 72 met de volgende getallen: 2, 3, 4 en 6. Je mag alle getallen maar één keer gebruiken.
Vervolgens hebben we gesproken over het voordeel van mindmappen en het plannen van je werk.
De drie onderdelen waren vandaag:
  • Zoek het zelf uit kaart

  • Puzzel: binairo

  • Leren leren: mindmap; we gaan een mindmap maken over een boekje over het menselijk lichaam. Eerst hebben we gekeken welke takken we moeten maken. We hebben er 9 gekozen. Deze takken werden vandaag tijdens dit onderdeel gemaakt. In de komende weken gaan we de takken verder uitwerken.

Tussendoor zijn we lekker naar buiten geweest.
 

Na de drie onderdelen hebben we nog een poosje aan het project gewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten