Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 29 januari 2014

woensdag 29 januari 2014

Vanmorgen de laatste "normale" plusklasmorgen voor 13 leerlingen uit de plusklas. Zij zitten nu in groep 8 en nemen volgende week afscheid van de plusklas.
Tijdens de inloop gingen de leerlingen de strijd met elkaar aan tijdens het schaken, boggelen en het spel set. Andere leerlingen ginegen aan de slag met Spectro of een ander spel. De leerlingen waren zo lekker met elkaar aan het spelen dat we dit keer iets langer doorgingen.

 
 
 
 
De dagopening ging dit keer over een stukje uit Lucas 14: 28-30. Hierin zegt Jezus dat de mensen goed na moeten denken voordat ze achter hem aan gaan, want als je Jezus volgt is het niet altijd makkelijk. Je moet breken met het vertrouwde. Het zet je leven op zijn kop. N.a.v. dit stukje hebben we met elkaar gesproken over keuzes die je maakt en waarom je bepaalde dingen doet. Na het gebed hebben we afspraken gemaakt over de spullen die de leerlingen meenemen naar de high tea. Als alles goed is komen er 22 volwassenen, dus het beloofd gezellig druk te worden.

Vervolgens zijn we aan het werk gegaan. De leerlingen moesten vandaag tekenen met coördinaten, een puzzel maken en werken aan hun kaart.






Na de pauze was er nog voldoende tijd om aan het project te werken. Er moest nog veel gebeuren, want volgende week moet het allemaal af zijn.
Nadat alles opgeruimd was hebben we nog een spelletje gedaan.

Met de leerlingen is afgesproken wie wat meeneemt volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten