Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 15 januari 2014

woensdag 15 januari 2014

Vandaag weer een "normale" plusklasmorgen. Zoals gebruikelijk begonnen we met de inloop.





Na de dagopening hebben we met elkaar gesproken over dingen die met het voortgezet onderwijs te maken hebben. Zaken als boeken kaften en de keuze van kleuren voor het kaften van boeken, agenda gebruik en gebruik maken van kleuren voor verschillende talen bij het leren van woordjes.
De drie vaste onderdelen waren daarna aan de beurt.
Dit keer moesten de leerlingen bij het onderdeel Leren Leren een aantal Portugese woordjes leren door gebruik te maken van woordkaartjes.





De puzzel bestond vandaag uit een trinairo. Bij het onderdeel Zoek het Zelf Uit Kaart gingen de leerlingen verder met hun eigen onderwerp.
Na de pauze zijn we begonnen met het laatste project van dit plusklasjaar: Infrastructuur. Na een brainstormsessie werd uitgelegd welke verwerkingsvormen er mogelijk zijn. De opdracht is om over 3 weken een product af te hebben. Dit kan van alles zijn. Een spel, een presentatie, een maquette, een model, een onderdeel van een tentoonstelling, enz. De leerlingen mochten zelf kiezen wat en met wie zij samen willen werken. Een aantal leerlingen gaat alleen aan de slag. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de verwerkingsvorm zich hiervoor leent.
 
Sanne en Effie zijn begonnen aan een verhaal,
waarin een pakketje tijdens het vervoer 
allerlei avonturen beleeft.

 
Roy maakt een spel over vervoer in de stad.
 

Hannah, Amy, Elianne en Sterre maken ook een spel.
 

Het was weer erg gezellig, alleen jammer dat Timo en Matthijs afwezig waren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten