Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 11 september 2013

woensdag 11 september 2013

Vanmorgen vanaf 8.15 uur kwamen de eerste leerlingen binnendruppelen. Naast de gebruikelijke spelletjes gingen een aantal jongens aan de slag met Spektro. Deze dozen zijn, nadat ze vorige week bij een verplicht onderdeel gebruikt moesten worden, weer heel erg in trek.






Na de inloop was het weer tijd voor de dagopening. Dit keer stonden we eerst even stil bij de gebeurtenissen op 11 september 2001. De meeste kinderen wisten te vertellen wat er die dag gebeurd was.
Het stukje uit Oase ging ook dit keer over het thema waardering. In dit verhaal wordt verteld dat Jezus met zijn discipelen op het tempelplein is. Zij zien mensen geld in de offerkist gooien. Op een bepaald moment gooit een vrouw er twee stuivers in. Jezus vertelt zijn volgelingen dat deze vrouw door twee stuivers te geven veel meer geeft dan de rijke man die even ervoor een groot bedrag in de kist liet vallen. De vrouw is weduwe en in die tijd waren deze mensen afhankelijk van de gaven van anderen.Zij geeft twee stuivers, waardoor ze de hele dag misschien niets te eten heeft, terwijl de rijke man niet eens merkt dat hij geld heeft weggegeven.
Met elkaar hebben we om een zegen gevraagd voor deze ochtend.

Na de dagopening zijn we aan de slag gegaan met drie onderdelen:
  • Zoek Het Zelf Uit Kaart: de leerlingen kunnen verder werken aan hun eigen kaart
  • Puzzel: De leerlingen maken een pittige trinairo, waardoor ze leren doorzetten als het moeilijk wordt.
  • Leren leren: De leerlingen leren dat je woordjes ook kunt leren door ze op een bepaalde manier op te schrijven. (Eerder hebben we al woordjes geleerd met woordkaartjes en het programma WRTS)
Om iets over half elf hebben we pauze gehouden. Door de hoeveelheid stenen die momenteel op het plein liggen moeten we extra voorzichtig zijn.




Na de pauze hebben we met elkaar wat gedronken en gegeten.
Om 11.00 uur kwam meneer van Heteren langs. Hij gaat samen met ons aan de slag met het programma van Bizworld. Ik ben heel blij dat hij mij hierin wil ondersteunen. Samen hebben we inmiddels afgesproken dat we het project over een langere tijd uit gaan smeren.
Tijdens dit project leren de leerlingen alles wat te maken heeft met ondernemen.
Vandaag hebben de leerlingen een dertigtal vragen beantwoord. Dit om te bepalen wat zij al weten over het onderwerp. De meeste leerlingen wisten er al heel wat vanaf.



Tot slot hebben we nog een aantal Energizers gedaan. Vooral het spel de Zoo vonden de leerlingen erg leuk. Als je naam en de naam van een dier genoemd wordt moet je samen met je buren dit dier uitbeelden. Dit zorgde voor veel lol.
Na het dankgebed hebben we met elkaar nog wat spullen opgeruimd en kon iedereen weer naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten