Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 27 maart 2013

woensdag 27 maart

Vanaf 8.15 uur druppelden de eerste leerlingen binnen. Spellen werden boven uit de kast gehaald en al snel was iedereen bezig. Sommigen speelden een spelletje in hun eentje, terwijl anderen het tegen elkaar opnamen met schaken en het spel Set. Op één na waren alle leerlingen aanwezig. Matthijs was nog ziek en kon daarom niet komen.

Na de dagopening gingen we dit keer aan de slag met de laatste voorbereidingen voor de presentaties van het project. Er werd nog even druk overlegd, taken werden verdeeld en de laatste hand gelegd aan de powerpoints.

Bij het presenteren werd dit keer vooral gelet op houding en stemgebruik. Daarnaast kregen de leerlingen tips om een volgende presentatie te verbeteren. Het was leuk om te zien hoe leerlingen hun creativiteit in hun presentatie verwerken. Vaak werd er gebruik gemaakt van een powerpoint, terwijl één groepje een poster had gemaakt.











Na het lange stilzitten tijdens de presentaties was het weer tijd voor pauze. Lekker buiten voetballen, tikkertje spelen of gewoon lekker kletsen.
De drie vaste onderdelen stonden dit keer na de pauze gepland. Bij leren leren moesten leerlingen Franse woordjes op kaartjes zetten en m.b.v. deze kaartjes de woordjes leren.


De puzzel bestond dit keer uit codekrakers. Dit zijn puzzels waarbij veel gerekend moet worden. De meeste leerlingen vonden het uitdagend om de juiste codes te achterhalen.








Natuurlijk werd er ook hard gewerkt aan de Zoek Het Zelf Uit Kaarten. Sommige leerlingen hebben de eerste kaart al af en zijn met een nieuw onderwerp gestart.

Volgende week (3 april) is er jammer genoeg geen plusklas. We hopen elkaar woensdag 10 april weer te ontmoeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten