Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 19 februari 2020

Vanmorgen kwamen 11 leerlingen met wat dubbele gevoelens naar de plusklas. Ze hadden veel zin in een leuke plusklas ochtend met een high tea maar waren ook wat terneergeslagen omdat het hun laatste plusklas ochtend was.
Tijdens de inloop werden de schaakborden en de andere spellen uit de kast gehaald. Er werd weer gezellig met en tegen elkaar gespeeld.
De dagopening ging over het thema " Hier sta ik voor/ Hier ga ik voor". We lazen het gedicht uit Oase. Al snel kwam er een gesprek op gang over waar de leerlingen voor willen gaan.
Na het gebed zijn we gestart met een aantal breinbrekers. Ook waren er vandaag nog twee presentaties. Thomas hield zijn presentatie over Amerika en Elijah over zijn vakantie in Tanzania.
Tegen 10 uur hebben we met elkaar alles klaar gezet voor de high tea. Wat was er weer veel lekkers gemaakt en meegenomen.  Daarna gingen we een frisse neus halen. Natuurlijk werd er weer fanatiek gevoetbald.
Om half 11 druppelden de eerste ouders binnen en schoven gezellig aan bij de leerlingen aan de tafels. We hebben met elkaar een fijne ontmoeting gehad. Het was ontzettend leuk dat er zoveel ouders aanwezig waren.
Rond half twaalf gingen de ouders weer weg en zorgden de leerlingen ervoor dat de zaal weer in orde gemaakt werd. De moeder van Lars was zo aardig om de keuken al vast op te ruimen.
Toen alles klaar was, hebben alle leerlingen mooie herinneringen en complimenten op het afscheidsblad geschreven van de groep acht leerlingen. En hebben we nog een groepsfoto gemaakt!
Na het dankgebed hebben we dan toch echt afscheid van elkaar genomen.

Tot slot wil ik Zahra, Thomas, Lars, Elijah, Jill Rose, Judith, Zezinho, Jens, Dinand, Mira en Tessa heel veel geluk wensen in hun verdere leven. De plusklas is voor jullie voorbij en over een aantal maanden gaan jullie naar het voortgezet onderwijs. Heel veel succes!
Ook wil ik de ouders bedanken voor hun betrokkenheid en voor de mooie woorden en presentjes. Ik hoop jullie allemaal nog eens te ontmoeten.








          
 



                                      













                                   















Geen opmerkingen:

Een reactie posten