Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 4 december 2019

Sommige leerlingen kwamen vanmorgen extra vroeg naar de plusklas om al wat klaar te zetten voor de plusklas Sinterklaasviering. Dit jaar hebben de leerlingen gekozen voor een alternatieve viering met allerlei leuke activiteiten rond het thema Sint.
We begonnen de ochtend met de gebruikelijke dagopening. Thomas las het verhaal "Cadeautjes over en weer" uit Oase. Het verhaal ging over de koningin van Seba die op bezoek ging bij koning Salomo. De koningin van Seba is erg onder de indruk van de wijsheid van Koning Salomo. Het overtreft al haar verwachtingen. Ze overlaadt Salomo met kostbare geschenken. Als ze weer naar huis gaat, krijgt zij op haar beurt geschenken van Salomo. Vindt hij haar net zo bijzonder als zij hem? Of wil hij niet voor haar onderdoen?
Na het gebed startten we met het Sint programma. Myrthe en Noa speelden een aantal Sinterklaas liedjes. Myrthe op haar keyboard en Noa op haar dwarsfluit. Het klonk heel goed en we konden zelfs meezingen. Hierna gingen we de gekleurde kruidnoten zoeken die Lars had verstopt. Gelukkig had hij een plattegrond gemaakt waarop de verstop plaatsen aangegeven waren want we konden er 5 echt niet vinden. Uiteindelijk waren er een aantal winnaars. Zij kregen een door Lars meegebracht cadeautje.
Toen alle leerlingen weer aan de tafel zaten, viel het op dat er een groot wit pak op een tafeltje lag met daarop "plusklas". Hier bleek een prachtig schaakspel in te zitten wat met 3 spelers gespeeld moet worden. Ook zat er een gedicht bij.
Een super leuk cadeau voor de plusklas van de familie Mostert. Heel erg bedankt namens alle plusklassers!
Inmiddels was het al tijd voor de pauze en we gingen buiten voetballen, turnen of gezellig wat kletsen.
Na de pauze stond de Sinterklaas uitdaging op het programma. De leerlingen kregen de opdracht om een "pepernotenschietmachine" te bedenken en te maken. Eerst gingen we nadenken over hoe je een voorwerp in beweging kunt krijgen, hoe je kunt richten, hoe je de snelheid kunt verhogen of verlagen en of wij in onze  dagelijkse omgeving apparaten kennen die iets weg kunnen schieten.
Met behulp van het TASC wiel gingen de groepjes aan de slag. Er werden prachtige ontwerpen gemaakt die daarna in het echt gemaakt werden en getest. Toen iedereen klaar was hielden we een pepernoten schiet wedstrijd. Het groepje van Zezinho was de overduidelijke winnaar.
Aan het eind van de ochtend was er een Sinterklaas disco. Jens, Mira en Tessa hadden disco ballen meegebracht waardoor het op een echte disco leek. Behalve dansen deden we ook nog stoelendans.
Het was een heel gezellige ochtend.

Helaas is er iets mis gegaan bij het maken van de foto's; een aantal kon niet ge upload worden.






























Geen opmerkingen:

Een reactie posten