Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 19 december 2018

Vanmorgen was de plusklas weer compleet. De leerlingen gingen allemaal aan de slag met de smartgames. Vandaag werd er ook weer geschaakt. Thomas en Lars begonnen met het leren van de spelregels van het schaken. Ook werd er een mooie opstelling gemaakt met Spektro.
En vandaag is het eindelijk gelukt om de puzzel 36 Cubes op te lossen. Een groepje leerlingen is al een aantal weken bezig met deze puzzel maar vandaag lukte het!
Na de inloop las Amy het verhaal "Hoor naar de keizer" uit Lucas 2: 1-7. We sloten de dagopening af met gebed.
Omdat drie leerlingen vandaag wilden presenteren, startten we hier direct na de dagopening mee.
Myrthe hield een presentatie over Japan. We leerden zelfs een aantal Japanse woorden van haar. David verzamelt Donald Ducks en had een presentatie gemaakt over dit onderwerp. Ook van deze presentatie leerden we veel. De leerlingen gaven tips en tops over de inhoud, de Power Point en over de manier van presenteren.
Deze laatste woensdag voor de vakantie was er geen circuit. De leerlingen maakten allemaal een poster over het Tweede Kamer bezoek van vorig jaar. Lydia en Ruth konden vorige week helaas niet mee en zij kregen de opdracht om een betoog te schrijven bij  de stelling "Vuurwerk moet verboden worden". Nadat alle posters gemaakt waren, hielden Lydia en Ruth hun betoog. De andere leerlingen moesten beoordelen wie het meest overtuigend was. Ook hierbij moesten goede argumenten gegeven worden.
Nadat er in de pauze  weer fijn gevoetbald was, vierden we de verjaardag van Ruth. De traktatie smaakte prima.
Toen was het tijd voor Quinten om zijn presentatie over paddenstoelen te houden. Quinten had in zijn presentatie een grapje verwerkt maar helaas was Siebe te oplettend en had het grapje al te snel door.
De laatste opdracht van deze ochtend was een "grote uitdaging". De leerlingen kregen de opdracht om in een groepje een boot te maken van alleen aluminiumfolie die zoveel mogelijk knikkers kon houden zonder te zinken. Er werd eerst door iedereen een ontwerp gemaakt. Daarna werden de ontwerpen in het groepje besproken en werd bepaald welke boot gemaakt zou gaan worden. Na een half uur had elke groep zijn boot af en konden we gaan testen.  Dat leverde verrassende resultaten op! Na afloop bespraken we wat we van deze opdracht hadden geleerd.
We sloten de ochtend af met een dankgebed en wensten elkaar een fijne vakantie!
Tot volgend jaar!
 Leren schaken

 GELUKT!!!!!

Presenteren




























































Geen opmerkingen:

Een reactie posten