Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 26 september 2018

Vanmorgen was het al snel heel gezellig in de groep. De kinderen hadden elkaar veel te vertellen. Tim vertelde dat hij vorige week niet in de plusklas was omdat hij mee gedaan had aan het programma "Later als ik groot ben". Hij vertelde heel enthousiast al zijn belevingen van die dag.
Hierna gingen we verder met het gewone programma.
Eva Sophie las het verhaal "Klopt je zelfbeeld?" uit Oase. In dit verhaal houdt Jezus zijn volgelingen een spiegel voor.
Ook vandaag waren er weer drie opdrachten in het circuit:

  • Zoek Het Zelf Uit kaart
  • Rekenpuzzel
  • Story Cubes
Deze rekenpuzzel was nieuw voor de leerlingen en viel niet mee! Er werd heel wat gezucht en gesteund maar uiteindelijk heeft de helft van de groep in ieder geval 1 puzzel goed opgelost. Deze opdracht vroeg om veel doorzettingsvermogen! De andere leerlingen waren al een flink eind op weg. Iedereen kreeg een compliment voor hun inzet en hun doorzettingsvermogen.

Rekenpuzzel

                                       
                                                      Een verhaal schrijven met Story Cubes

Tim hield vandaag zijn presentatie over Florida. Hij had een heel goede presentatie gemaakt en wist veel te vertellen. Vooraf had hij zelf een aantal leervragen bedacht. De leerlingen stelden achteraf goede vragen aan hem waaruit bleek dat ze heel geïnteresseerd hadden geluisterd.
Na de presentatie was het tijd om verder te gaan aan de ontwerpen voor de opdracht voor de Changemaker Challenge. We hebben de jury criteria nog een keer besproken en daarna ging elke groep aan het werk. Siebe had van het ontwerp van zijn groep, thuis een  prototype gemaakt van lego.
En het werkte al heel goed!
Aan het eind van de ochtend hadden alle groepen hun ontwerp af. Ook deze ochtend was de tijd weer omgevlogen. Tot volgende week!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten