Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 19 september 2018

Ook deze ochtend begonnen we met het klaarzetten van alle spullen. Daarna ging iedereen snel aan de slag met alle spellen. Sommige leerlingen hadden van te voren al bedacht welk spel ze vandaag zouden willen doen, andere leerlingen zochten of er nog een spel was wat ze nog nooit hadden gespeeld.
Na de inloop las Lars het verhaal uit Oase bij het thema : "Doe ik het goed?" Het verhaal ging over Jezus die zijn leerlingen vertelt over wat het betekent om volgens de wet van God te leven. Je best doen om goed te leven, dat is eigenlijk heel logisch. Jezus vult dit aan met de woorden: laat je talenten zien want je doet jezelf tekort als je denkt dat je niets voorstelt. Wees niet bang om te stralen en licht om je heen te verspreiden. We hebben na het verhaal nog met elkaar gepraat over talenten en je talenten gebruiken en laten zien.
Hierna ging de juf uitleg geven over de SlimmerIQuiz. Op 3 oktober zullen we meedoen aan de klassenronde van de SlimmerIQuiz. Op de website van de SlimmerIQuiz is het mogelijk om de vragen van vorige jaren te oefenen. (www.slimmeriquiz.nl/p/11/Over-SlimmerIQuiz )
De meeste leerlingen reageerden erg enthousiast en wilden graag direct gaan oefenen. Dat mocht natuurlijk nadat de opdrachten van het circuit waren uitgelegd.

  • puzzelen: Logikwis
  • ZHZUK/ oefenen SlimmerIquiz
  • leren leren opdracht afmaken/Denktank opdracht.
De logikwis was voor veel kinderen een echte oefening in doorzetten en voor iedereen een oefening in logisch denken.
Er werd ook deze ochtend weer hard gewerkt aan de presentaties van de Zoek Het Zelf Uit Kaarten. Na het circuit hield Jill Rose haar presentatie over rozen en tulpen. Ze had een mooie Power Point gemaakt en vertelde veel nieuwe/ interessante informatie.
De laatste drie kwartier gingen de groepjes verder met hun ontwerp voor een oplossing voor het wegwerpplastic probleem. Volgende week moeten de definitieve ontwerpen af zijn zodat ze ge upload kunnen worden voor de wedstrijd. Op de website zijn al verschillende inzendingen te zien van andere scholen. (https://changemakerchallengejunior.com/inzendingen/)
We sloten de ochtend af met een evaluatierondje. Tot volgende week!























Geen opmerkingen:

Een reactie posten