Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 13 juni 2018

Ook deze ochtend gingen alle leerlingen aan de slag met de spellen. Sommige leerlingen deden een individueel spel en anderen deden een spel met een groepje. Vanmorgen was ook Category weer in trek.
De dagopening ging vandaag over bidden. Bidden is contact maken met God, zegt Jezus. Al is het nog zo donker, als je bij hem blijft aankloppen, geeft God uiteindelijk altijd wat je nodig hebt. Iets waarmee je verder kunt in je leven.
Nadat we het programma van de ochtend hadden besproken, kon iedereen starten met de opdrachten van het circuit:

  • Binairo
  • Zoek het zelf uit kaart
  • Denktank: Bedenk een standbeeld dat symbool moet staan voor kinderen van jouw leeftijd. Hoe ziet het standbeeld er uit? Teken het standbeeld en beschrijf wat het uitbeeldt.
Tussendoor gingen we naar buiten. Deze keer had bijna iedereen zin in een partijtje voetbal.
Over de denktank opdracht werd erg goed nagedacht. Soms werd er eerst een woordspin gemaakt en Thomas maakte eerst een venn diagram. Na deze voorbereidingen ontstonden er prima ideeën voor een standbeeld. 
Na het circuit waren Lydia en Myrthe aan de beurt voor hun presentatie. Lydia hield haar presentatie over het onderwerp depressie en Myrthe over de dierenbescherming. Beiden hadden het onderwerp goed uitgewerkt. Ze kregen na afloop veel tops en een aantal bruikbare tips.
Natuurlijk was iedereen nieuwsgierig naar de standbeelden. Om elkaars werk te bekijken, gebruikten we de werkvorm "speed daten". 
Het laatste uur van de ochtend gingen de leerlingen verder met hun project. 
We sloten de ochtend af met  gebed. Fijne middag allemaal en tot volgende week!
inloop

Circuit



Denktank opdracht





speed daten


project

Geen opmerkingen:

Een reactie posten