Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 14 februari 2018

Vanmorgen waren alle plusklassers weer present. Nadat alles was klaar gezet ging iedereen aan de slag met de spellen. Er werd ondertussen ook druk met elkaar geklets over de adviesgesprekken van de groep 8 leerlingen maar ook over de workshops die vanmiddag gegeven zouden worden.
Na de inloop las Nina het verhaal uit Oase over koningin Ester die een moeilijke beslissing moet nemen.
Hierna gingen we verder met het circuit:

  • ZHZUK
  • puzzel: Vierkantkraker of Logikwis 
  • Bloomboek
Tussendoor zijn we natuurlijk nog naar buiten geweest.
Na de pauze hebben Siebe, Ruth, Lydia en Quinten een "elevator pitch" gehouden. Zij vertelden in een minuut waarom zij de juiste persoon zouden zijn om mee te gaan naar de Rabo Innovatiedag. Knap hoe alle vier de leerlingen hun eigen argumenten overtuigend wisten te vertellen. Uiteindelijk kreeg Siebe de meeste stemmen.
Vandaag waren Nina, Sophie en Britt aan de beurt voor hun presentatie. Sophie hield haar presentatie over bergen. Zij had zelf een onderzoeksvraag bedacht en sloot haar presentatie af met haar conclusie. Deze presentatie was een mooi voorbeeld hoe je een eigen onderwerp kunt aanpakken.
Britt hield haar presentatie over dolfijnen en Nina over Miami. Allemaal goede presentaties!
Na de presentaties was het tijd om alles klaar te zetten voor de workshops. Toen alle voorbereidingen klaar waren, hebben we gezellig met elkaar onze lunch opgegeten en heeft iedereen nog even lekker buitengespeeld. De spanning werd toen wel merkbaar bij de leerlingen. Om kwart over een kwamen de eerste gasten. Al snel was het een gezellige boel. De kinderen en volwassenen hadden het prima naar hun zin en er werd hard gewerkt om goed slijm te maken, goed geoefend om een mooie kaart of een mooi bordje te handletteren en ook de resultaten bij het 3D tekenen waren mooi. Bij de workshop vlechten werden er prachtige kapsels gevlochten. Sara en Roos hadden het druk met de verkoop van koffie, limonade, snoep en koek. De middag vloog om en was het al snel tijd om alles op te ruimen en natuurlijk het geld te tellen.
We kunnen terug kijken op een geslaagde middag. Ik wil de ouders bedanken die de boodschappen en de materialen voor het maken van slijm hebben geschonken en de ouders die op een andere manier hebben geholpen. En natuurlijk iedereen die aan een workshop heeft meegedaan en op deze manier Kika heeft gesteund. Deze middag heeft 237,60 euro opgebracht voor Kika. Een prachtig bedrag!
Via onderstaande link is het nog mogelijk om deze actie voor Kika te steunen.

https://www.actievoorkika.nl/willie-wortelwerkgroep-sliedrecht-steunt-kika-door-het-geven-van-workshops 
Volgende week is de laatste plusklasochtend voor de groep 8 leerlingen. Van half 11 tot half 12 zijn alle ouders van harte welkom op de high tea.
























































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten