Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 24 januari 2018

Zoals elke woensdagmorgen startten we in de plusklas met de inloop. De leerlingen maakten een praatje met elkaar, kozen een nieuwe uitdaging in de vorm van een Smartgame of speelden met elkaar een spelletje Set of schaak. Een aantal leerlingen ging direct aan het werk op de laptops. Zij zijn nog bezig met de evaluatie van het project Natuurgeweld. De evaluatievragen verwerkten ze op eigen wijze in een Power Point.
Lisa was aan de beurt om het verhaal uit Oase te lezen. Het thema was deze week "Groeien" en het verhaal ging over Petrus. Petrus is tot nieuwe inzichten gekomen en begrijpt nu dat God geen verschil maakt en dat je met iedereen om kunt gaan. In het gesprek na het verhaal ontdekten we dat ideeën  en inzichten veranderen en dat je groeit door wat je meemaakt, hoort en ziet. De leerlingen konden een aantal mooie voorbeelden uit hun eigen leven geven.
Na de dagopeningen zijn we verder gegaan met het doorlezen van de artikelen uit het Wetboek van Strafrecht. Taaie kost! De leerlingen moesten zich extra inspannen om hun aandacht erbij te houden.
Hierna gingen de drietallen verder aan het werk met de webtaakkaarten over strafrecht. Ze moesten vragen beantwoorden met behulp van de informatie op de website Recht voor jou. Tot de pauze kon er ook nog een kwartiertje in de Bloomboeken gewerkt worden.
In de pauze werd er weer in 2 groepen gespeeld; de voetballers en de verstoppers.
De rest van de ochtend hebben de leerlingen gewerkt aan de voorbereiding van de workshops die ze op 14 februari gaan geven. Het geld wat hiermee wordt opgehaald gaat naar KIKA.
Elk groepje heeft een draaiboek gemaakt.
De leerlingen hebben vandaag een brief meegenomen waarmee belangstellenden zich op kunnen geven voor een of 2 workshops. ( per leerling niet meer dan 3 volwassenen of kinderen).
Zodra we weten hoeveel mensen er mee willen doen aan de workshops, kunnen de inkopen worden gedaan.
Nadat alle tafels en stoelen weer waren opgeruimd, sloten we de ochtend af met gebed.
Volgende week hebben we een bijzondere plusklas ochtend . We gaan rechtszaken naspelen.
Vrijdagmiddag is er weer techniekles op De Lage Waard. Tot vrijdag!


werken aan de opdrachten over strafrecht



 verstoppertje spelen
voetballen 



workshop handletteren voorbereiden

 workshop 3 D tekenen voorbereiden
 workshop haren vlechten oefenen

werken in het Bloom boek



Geen opmerkingen:

Een reactie posten