Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 18 maart 2015

woensdag 18 maart 2015

De tweede morgen voor de nieuwe groep plusklasleerlingen. Het enge is er nu wel af. Dat betekent dat de leerlingen tijdens de inloop al veel sneller contact maakten met elkaar. Er werden diverse spellen gespeeld en ook op schaakgebied hebben we er weer een paar kanjers bij, dus uitdaging genoeg.





Na de inloop hebben we een stukje gelezen uit Oase. Het thema duurzame investering werd uitgelegd. Mensen maken zich druk over het krijgen en behouden van vermogen, maar Jezus zegt dat je veel beter kunt investeren in het eeuwige leven.
Ferdinand wilde graag zijn zoek het zelf uit kaart presenteren. Dat hebben we eerst gedaan.



 Vervolgens hebben we met elkaar gekeken naar een filmpje over het belang van mindmappen en hoe je dat doet.
De drie onderdelen bestonden vandaag uit:
- werken aan de zoek het zelf uit kaart
- een trinairo puzzel maken
- een mindmap maken over jezelf. Voor de leerlingen die voor het tweede jaar op de plusklas zitten was het onderwerp: een mindmap over je hobby of sport.








Tussendoor zijn we lekker naar buiten geweest.

Tot slot zijn we begonnen aan ons project: Een land van mij erbij. Eerst hebben we gebrainstormd over wat er allemaal bij een land hoort. Vervolgens mochten de leerlingen groepen maken en mochten ze met elkaar na gaan denken over hun land.
Volgende week gaan we hiermee verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten