Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 11 maart 2015

woensdag 11 maart 2015

Vandaag was het de eerste plusklasmorgen voor Hannah, Tamar, Linah, Suzanne, Timon, Maarten, Lot, Yentl, Abishaa, Femke, Luuk en Romy. Samen met Sietse, Sem, Sven, Ferdinand, Paola en Joppe vormen deze 18 leerlingen de nieuwe groep.




Tijdens de inloop begon het wat onwennig, maar al snel kwamen de gesprekjes op gang en kon iedereen al langzaam aan elkaar wennen.








Na de inloop was het tijd voor de dagopening. Vandaag een stukje over het toekeren van je andere wang. Dit is door Jezus gezegd en zijn volgelingen discussieerden hierover, omdat twee mannen een handgemeen hadden. De slotvraag uit dit stukje: "Wat zou er gebeurd zijn als de ander niet teruggeslagen had?", was meteen aanleiding tot een gesprekje over dit onderwerp. Na het gebed, waarin we een zegen hebben gevraagd over dit plusklasjaar, zijn we aan de slag gegaan.
Natuurlijk moesten er vandaag allerlei dingen geregeld worden. Zo moest iedereen zijn map inrichten (tabbladen erin, Zoek het zelf uit kaart uitzoeken, puzzels toevoegen). Hierna zijn we aan de drie onderdelen begonnen. Dit keer waren dat:
- werken aan je Zoek het zelf uit kaart
- een puzzel oplossen (dit keer een binairo)
- een tekening maken voor de voorkant van je map
Na één ronde was het tijd om naar buiten te gaan. Lekker voetballen en touwtjespringen.



Eenmaal binnen hebben we gegeten en gedronken, terwijl leerlingen elkaar moppen vertelden.
Er waren nog twee rondes te gaan.






Tot slot hebben we het spel "Show It" gespeeld. Dit wilden de leerlingen die al langer in de plusklas zaten graag spelen, aangezien we nu precies evenveel jongens als meisjes hebben. Het was leuk om te zien dat de leerlingen al zo vrij waren om voor de groep woorden uit te beelden.




We kijken terug op een super gezellige ochtend. Ik heb nu al weer zin in volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten