Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 4 februari 2015

woensdag 4 februari 2015

Nog niet helemaal fit, maar wel aanwezig, kon ik vanmorgen weer starten met de plusklas. De leerlingen kwamen binnen en gingen meteen aan de slag met de beschikbare spelletjes. Ondertussen bleek dat er problemen waren met het netwerk, waardoor het zeker een half uur duurde voordat alles weer in orde was. Ondertussen konden de leerlingen gezellig doorspelen.



Na de inloop was de dagopening aan de beurt. Vandaag ging het over Ruth, die in een vreemd land de draad op moest pakken. Ze ging niet bij de pakken neerzitten, maar wist van aanpakken (thema van deze periode). Ze mocht op het land van Boaz het losse graan oprapen. Hierdoor kon ze bij haar schoonmoeder komen met een heleboel graan, waar ze weer lang van konden eten. We hebben nog een poosje nagepraat over wat Ruth was overkomen en de keuzes die zij gemaakt had.
De drie onderdelen voor vandaag waren: een puzzel, de Zoek het zelf uit kaart en verder werken aan de tekening op schaal van het huis.




Tussendoor zijn we naar buiten geweest om even een frisse neus te halen en het onvermijdelijke potje voetbal.
Na pauze moesten we nog aan één van de drie onderdelen werken, waarna een aantal leerlingen hun Zoek het zelf uit kaart hebben gepresenteerd. Dat deden ze heel goed. De overige leerlingen gaan volgende week hun kaart presenteren.



Na afloop hebben we nog een poosje verder gewerkt aan de huizen en hebben we de spullen opgeruimd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten