Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 7 mei 2014

woensdag 7 mei 2014

Na een zonnige meivakantie was het weer tijd voor de plusklas. Vanmorgen waren we allemaal present.
Tijdens de inloop gingen we de strijd met elkaar aan op het schaakbord, tijdens een potje Boggle en tijdens een partijtje Set. Ook hebben een aantal leerlingen het tegen de juf opgenomen tijdens een potje 24-game. Daarnaast werden er ook andere spelletjes gespeeld.
De dagopening ging over een stukje uit Oase. In dit stukje ging het over delen. Vandaag werd de gelijkenis die Jezus vertelde over het feest van de koning behandeld. (Lucas 15 : 15-24)

Na de inloop hebben we het programma omgegooid. Dit kwam omdat een viertal leerlingen in de loop van de morgen naar het gemeentehuis moest, omdat zij hun verkeersexamen foutloos hadden gemaakt. Zo konden de leerlingen toch in tweetallen aan het project "een (ei)land van mij erbij" werken. Vorige keer hadden zij plannen gemaakt en nu mochten zij beginnen aan de uitwerking. Ze waren enthousiast en hebben met veel plezier gewerkt. De competentie samenwerken komt tijdens dit project goed aan bod. Volgende week  mogen ze weer verder werken aan hun (ei)land.

Tijdens de pauze konden we ons uitleven op het supergrote, vernieuwde
plein achter het gebouw. Zo veel ruimte met één klas is een pure luxe.

Na de pauze zijn we aan de slag gegaan met de drie vaste onderdelen:
- zoek het zelf uit kaart
- leren leren (verder met de mindmap over het menselijk lichaam)
- puzzel




Tot slot hebben we met elkaar nog gepraat over leren op het voortgezet onderwijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten