Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 27 november 2013

woensdag 27 november 2013


Bij de inloop gingen veel leerlingen weer door met onze dam- en schaakcompetitie.


Hierna was het tijd voor de dagopening. Vandaag een stuk uit Genesis waarin Abraham bang is dat hij gedood wordt als een andere man zijn vrouw wil hebben. Door hongersnood zijn zij in Egypte terecht gekomen. Abraham en Sara doen net of ze broer en zus van elkaar zijn. Hierdoor wordt Sara toegevoegd aan het harem van de farao. Uiteindelijk komt alles uit en worden Abraham en Sara het land uitgezet.
Vandaag de grote dag van ons project: Big Sale.
Tot ongeveer 9.40 uur mochten de leerlingen de laatste hand leggen aan de presentatie en reclameposters.




Daarna vertrokken we richting de PWA locatie Waalslaan. In de gemeenschappelijke ruimte mochten de bedrijven hun "winkel" inrichten. Groep 6a werd ingelicht over de verkoop en hun taak als kopers. Zij kregen ieder 6 Bizzeuro's.
Aangekomen in de gemeenschappelijke ruimte hebben de bedrijven eerst hun waren aangeprezen.








Daarna konden de leerlingen armbandjes gaan kopen.






Tot slot was er nog een verloting van twee armbandjes door één van de bedrijven.


Nadat de kopers waren vertrokken hebben de bedrijven hun spullen weer opgeruimd en zijn we teruggegaan naar gebouw Rehoboth. Daar hebben we eerst pauze gehouden.


Na de pauze kwam meneer van Heteren voor de laatste keer naar ons toe en heeft Rembrandt getrakteerd op lekkere boterkoek, omdat hij 21 november jarig is geweest. Ook kreeg de juf een bloemetje van meneer van Heteren, omdat zij 25 november jarig was. Meneer van Heteren kreeg op zijn beurt zeven cadeautjes. Het waren chocoladeletters, die samen het woord BEDANKT vormden. Ook kreeg hij nog een leuke kaart.
Na al deze verwennerij hebben we de laatste spullen van het project in orde gemaakt. Het geld werd geteld, de financiële overzichten ingevuld en tot slot hebben we nog een vragenlijst over het project gemaakt en besproken.
 


Als afsluiting van het project kregen alle leerlingen een certificaat van Jong Ondernemen. Een zestal leerlingen kreeg nog een kanjercertificaat. Voor alle taken binnen de bedrijven was er zo'n certificaat te winnen. In overleg met meneer van Heteren zijn de kanjers aangewezen en beloond.

Volgende week gaan we eerst een aantal presentaties van de Zoek Het Zelf Uit kaarten houden en gaan we brainstormen over ons nieuwe project: Infrastructuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten