Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 20 april 2016

woensdag 20 april 2016

Ook vanmorgen was iedereen weer aanwezig. De leerlingen gingen aan de slag met de aanwezige spellen. De dagopening ging vandaag over de laatste plagen die nodig waren om het volk van God de woestijn in te laten trekken. De farao beloofde diverse keren dat het volk mocht vertrekken, maar stelde allerlei eisen. Mozes wilde alleen vertrekken als het hele volk plus de dieren mochten gaan. Na de laatste plaag waarbij de oudst geborenen van de Egyptenaren stierven gaf de farao eindelijk toe.
Vervolgens hebben we doorgepraat over Pasen en Pesach.
Hierna gingen we met elkaar puzzelen. Niet zo maar, maar een echte wedstrijd. Wie kan het snelst de Binairo oplossen. Tijdens deze oefening ervoeren de leerlingen hoe het voelt als iets niet lukt.





Hierdoor krijgen zij meer begrip voor leerlingen uit hun klas die het normale schoolwerk moeilijk vinden ook leren ze doorzetten. Dit hebben de leerlingen nodig, aangezien het werk op school hen op dit moment niet zo veel moeite kost. Straks op het vervolg onderwijs krijgen zij ook te maken met hun eigen grenzen en moeten ze leren dat niet alles vanzelf gaat.



De drie vaste onderdelen kwamen vandaag ook weer aan bod:
  • Zoek het zelf uit kaart
  • puzzel (rekendoku)
  • leren leren: mindmap over aardbevingen
Tussendoor zijn we lekker buiten wezen spelen.
Tijdens het project zijn alle groepen hard aan de slag gegaan. Iedereen was actief en deed goed zijn best.



Tot slot hebben we nog een poosje Show It gespeeld. Na het dankgebed wensten we elkaar een fijne vakantie en ging iedereen naar huis om te genieten van het mooie weer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten