Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 14 oktober 2015

Woensdag 14 oktober 2015

Vanmorgen was iedereen weer aanwezig in de plusklas. De juf had een aantal spelletjes en puzzels van thuis meegenomen. Dat werd goed ontvangen. De leerlingen gingen meteen aan de slag met de puzzeltjes die uit negen stukjes bestaan. Dit lijkt heel gemakkelijk, maar dat valt vies tegen. Ook andere spellen werden gespeeld.





Na de inloop was het tijd voor de dagopening. Vandaag een stukje uit Matteüs 8: 23-27. Tamar mocht het stukje voorlezen. Daarna hebben we nog een poosje gesproken over het feit dat er vluchtelingen in Sliedrecht komen.

De drie onderdelen van vandaag waren:

  • De zoek het zelf uit kaart
  • Een puzzel (binairo)
  • Schrijf een stukje over wat de plusklas voor jou betekent



Om 10.30 uur gingen een aantal leerlingen van de PWA naar hun eigen school voor de boekenmarkt. De overige leerlingen gingen lekker naar buiten.



Na de pauze hebben we eerst gegeten en heeft Sem zijn best gedaan om een puzzeltje binnen de vier minuten op te lossen. Helaas is dit niet gelukt. De afspraak was dat hij dan een rondje om de school moest lopen. Zo sportief als hij is heeft hij dit natuurlijk gedaan. Hij werd daarbij vergezeld door Sven.
Vervolgens konden de leerlingen aan het werk aan hun project. Doordat we veel leerlingen misten kon niet iedereen verder. De leerlingen konden ook kiezen om een spel te spelen. Zo werd er een kwis gespeeld en speelden een aantal leerlingen Genial.








Om 12.20 uur gingen we de tafels opruimen.
Daarna kon iedereen weer naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten