Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 30 september 2015

woensdag 30 september

Woensdag is plusklasdag. Elke woensdagmorgen komen we met 18 leerlingen bij elkaar om samen aan het werk te gaan. Bij binnenkomst pakken de leerlingen een aantal spellen en gaan daarmee aan de slag. Dit zijn individuele spellen of andere spellen die uitdagend zijn. De leerlingen vinden het leuk om zich aan elkaar te meten. Vandaar dat de eerste leerlingen zich al rond 8.10 uur melden.



Na de inloop is het tijd voor een dagopening. Hiervoor gebruiken we een boekje van Oase. Hier worden thema's uit de bijbel op een eigentijdse manier besproken. Vandaag was het het verhaal van de Romeinse hoofdman. Hij vroeg aan Jezus of hij zijn knecht beter wilde maken. De Romeinse hoofdman zei dat één woord van Jezus genoeg was om dat voor elkaar te krijgen. Jezus vond dat veel van zijn volgelingen een voorbeeld aan deze man konden nemen.
Omdat we vorige week begonnen zijn met het projectschoolkrant zijn we daar vandaag mee doorgegaan. Dit onderdeel kwam in de plaats van de Zoek het Zelf Uit Kaart. De overige onderdelen vandaag waren: twee puzzels, een binairo en een lastige sudoku en het project. Hierdoor konden de leerlingen wat langer met de diverse onderdelen bezig zijn. Vooral de Sudoku zorgde voor nogal wat zuchten en steunen, maar alle leerlingen hebben doorgezet en de meesten kwamen er uiteindelijk uit.
Tussendoor zijn we natuurlijk lekker naar buiten geweest.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten