Welkom

Welkom op de blog van de WillieWortelWerkgroep. Dit is de plusklas van de Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Sliedrecht. In onze plusklas zitten 18 leerlingen uit de hoogste groepen van de drie scholen van de VCOS. Eén ochtend in de week komen de leerlingen bij elkaar. Er wordt gewerkt aan het "leren leren", "leren werken" en "leren leven".

Een ochtend in onze plusklas ziet er ongeveer als volgt uit:

- inloop: er staan allerlei 'leer'spelletjes klaar

- opening: we lezen een stukje uit het boek: "Je bent een parel in Gods hand" of uit "Oase" en bidden met elkaar

- 3 onderdelen voor de pauze: werken aan de "zoek het zelf uit" kaart, werken uit het boekje Leren Leren of d.m.v. een andere opdracht studievaardigheden leren, een puzzel of ander vraagstuk

- pauze: lekker voetballen, touwtje springen of met elkaar kletsen

- werken aan het project

Het gebeurt ook dat we een heel ander programma volgen, maar dat hangt van bijv. een excursie of gastspreker af.

woensdag 3 juli 2013

OPROEP

Na de zomervakantie wil ik samen met de leerlingen het programma Bizzworld van de stichting Jong Ondernemen gaan uitvoeren.

Jong Ondernemen is een ondernemende stichting die het mogelijk maakt dat jongeren tijdens hun opleiding gaan ondernemen. Jong Ondernemen vindt dat je ondernemerschap niet (alleen) in theorie kunt leren maar vooral door het te DOEN. De stichting streeft een substantiële bijdrage na voor een betere economische toekomst van Nederland. Deze toekomst valt of staat met de mate van ondernemerschap van de jongeren van nu.
Hoe ziet het programma eruit?
Onder leiding van een ondernemer zetten leerlingen hun eigen BizCompany op, bestaande uit 6 leerlingen. De onderneming van de leerlingen is fictief, er wordt gewerkt met BizEuro’s in plaats van echt geld. De projecten worden uitgevoerd in 4 dagdelen (ochtenden). Met het project ervaren de leerlingen het ondernemen door taken te verdelen, samen te werken, te produceren, een reclamecampagne te ontwikkelen en de financiën bij te houden. De leerlingen leren via Bizworld:
  • Hoe ze een bedrijf opzetten en leiden. Hierdoor doen ze praktische ervaringen op waarvan ze in hun verdere ontwikkeling profijt zullen hebben;
  • Essentiële vaardigheden en begrippen
  • Op een praktische manier moeilijke begrippen te begrijpen
  • Vaardigheden zoals presenteren, ontwerpen, onderhandelen en commercieel inzicht
  • Links te leggen tussen wat ze op school leren en wat zich afspeelt in het bedrijfsleven
Voor de inbreng uit het bedrijfsleven is er een zakelijk begeleider. De leerkracht en de zakelijk begeleider vormen een team, waarbij de zakelijk begeleider zorgt voor kennis uit het bedrijfsleven. De leerkracht bewaakt de didactische kant.
Informatie over dit project is te vinden op http://www.jongondernemen.nl/p-o.

Nu zijn wij op zoek naar een zakelijk begeleider, die vanaf half september 4 tot 5 woensdagmorgens beschikbaar is om samen met ons dit project uit te voeren. Dus welke vader, moeder, opa, oma, oom, tante of kennis met ondernemerservaring vanuit het bedrijfsleven wil ons hierbij helpen?

U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar: plusklas@vcos.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten